Veigue
Da, kužim... Sa Xenogearsom treba neko vrijeme da stvari počnu sjedati na svoje mjesto i da se detalji počnu povezivati. Iako je priča vrlo složena, super je što se više-manje u cijelosti razjasni u igri tako da i nema previše potrebe za nekim eksternim tumačenjima. Međutim, mislim da je ipak idealno napraviti dva playthrougha jer se onda primjećuju i neki detalji koji postaju očiti tek kad imaš kompletnu sliku o događajima u igri. Dakako, pomaže malo baciti oko i na Perfect Works koji se u bespućima neta može naći preveden i na engleski, ali zbog nespretnog prijevoda to nekad može biti i kontraproduktivno.
CC sam odigrao prije nekih petnaestak godina i, da ti budem iskren, vrlo se slabo sjećam priče... Sjećam se, doduše, da je bila prilično komplicirana, ali tu igru najviše pamtim po predivnoj atmosferi ljetne opuštenosti. Morao bih svakako to ponovno odigrati.
Što se tiče FF-a VI, poznato mi je da igra ima široki krug obožavatelja. Meni je bila zabavno iskustvo s nekim zanimljivim likovima, ali ne mogu reći da sam je doživio pretjerano ozbiljno, ni sam ne znam zbog čega. Međutim, također je to davno bilo...
Ma na Xenosagu 2 sam ljut zato jer su masu priče zbrzali kroz one cut-sceneove i prepričavanja, to mi je glavni problem s tom igrom. Neshvatljiva mi je bila i promjena u dizajnu glavnih likova, za KOS-MOS si sve rekao, a od Shion su isto napravili neku sponzu... Sreća pa su u trojci, meni ujedno i najboljem nastavku serijala, to koliko-toliko vratili u normalu.