Na poslu i doma imam neka malešna generična sranja od kojih me boli ruka, pa bih kupio nešto bolje i ergonomičnije.Što vi koristite, što ste koristili ranije i koliko ste zadovoljni?

Ja koristim Razer DeathAdder Elite , minimalistički dizajn, ugodan za korištenje većoj ruci, dosta lagan i jednostavno se podešavaju i namještaju tipke.

https://www.links.hr/hr/mis-razer-death-adder-elite-opticki-16000dpi-crni-usb-101500159

iz vani se nađe i jeftinije

ozone neon m50

odlicno lezi i super feel ima bilo za gaming ili opcenito rad, 4 dpi settinga

https://www.ozonegaming.com/product/neon-m50

mislim da sam uzeo u elipsu kojih 250 kn

Kingstonov Hyper X Pulsefire

https://www.hyperxgaming.com/us/mice/pulsefire-fps-gaming-mouse

Odlično leži pod rukom, precizan, 4 DPI settinga i sexy izgled, ljubav na prvi pogled 

Logitech MX Master 2S u kombinaciji sa MacBook. Doduše, dosta često mi zna i kupiti prašinu koliko je trackpad na Mac-u dobar!

Logitech MX Master (2S)
Također, same pohvale za miš koliko je odličan. Čekam da apgredam na 2S.

Logitech MX Master (2S)
Također, same pohvale za miš koliko je odličan. Čekam da apgredam na 2S.
Strava. Ne znam kolika je baterija na OG MX no ovdje ti traje 70 dana. U biti imam dva od koja jednog koristim a drufitmi stoji zapakirani za korištenje na brodu. Bio je na akciji u Linksu 700 kn i rekao si why not,toliko I košta u Best Buy - čak i $10 više.

Baš sam uzeo prije mjesec dana Logitech G502 Proteus Spectrum.

Izbor nije uopće bio težak, znao sam da će mi to biti sljedeći miš jednom kad dotadašnji Razer Deathadder rikne i eto, strgao se scrollwheel i odmah upiknuo ovo. Razlika u kvaliteti je nebo i zemlja i ne znam što mi je bilo kad sam uzimao Deathaddera. Ovi utezi, lock/unlock scrollwheela i mijenjanje osjetljivosti je za mene neprocijenjivo i nema šanse da se više vraćam na onaj minimalistički dizajn miševa.

Mislim da postojanje ovoga subreddita sve govori. 
https://www.reddit.com/r/G502MasterRace/

Strava. Ne znam kolika je baterija na OG MX no ovdje ti traje 70 dana.
70 dana? Kod mene teško toliko, mjesec do mjesec i par dana, ponekad čak i kraće. No miš se koristi 5-8h dnevno tako da i tih mjesec dana je odlično. Jedino me malo nervira što često sa tri zelene točkice odmah dođe na crvenu. Kao da zaboravi spuštati te točkice kako se prazni baterija pa odmah bude sa pune na praznu. Osim te sitnice, vrhunski miš na kojem nemam zamjerke.
Fast/slow scroll wheel, ono dugme pod palcem kojim switcham prozore, preciznost i težina pod rukom...sve vrh.

Baš sam uzeo prije mjesec dana Logitech G502 Proteus Spectrum.

Izbor nije uopće bio težak, znao sam da će mi to biti sljedeći miš jednom kad dotadašnji Razer Deathadder rikne i eto, strgao se scrollwheel i odmah upiknuo ovo. Razlika u kvaliteti je nebo i zemlja i ne znam što mi je bilo kad sam uzimao Deathaddera. Ovi utezi, lock/unlock scrollwheela i mijenjanje osjetljivosti je za mene neprocijenjivo i nema šanse da se više vraćam na onaj minimalistički dizajn miševa.

Mislim da postojanje ovoga subreddita sve govori. 
https://www.reddit.com/r/G502MasterRace/
Da, kad sam guglao miševe ovo je većina prvih preporuka. Ali odbija me dizajn i previše tipaka. I cijena mu je paprena, nisam navikao toliko izdvajat

Kakav je u nongaming office radu? Isto pitanje ide sa za ostale miševe koje ste spomenuli

Logitech G303

Tražio sam miša klasičnijeg izgleda, dobrih performansi i bez previše tipki po njemu. Koristim ga sad već godinu i pol i zadovoljan sam, jedino mi smeta da nema utege pa je mrvicu prelagan.

Da, kad sam guglao miševe ovo je većina prvih preporuka. Ali odbija me dizajn i previše tipaka. I cijena mu je paprena, nisam navikao toliko izdvajat

Kakav je u nongaming office radu? Isto pitanje ide sa za ostale miševe koje ste spomenuli
Sve pozitivne stvari koje sam rekao o njemu se odnose upravo na nongaming rad - za gaming ionako gotovo uvijek koristim gamepad.

Sve ovisi o tvojim preferencijama. A dati 550kn za nešto što ću koristiti svakodnevno narednih 5 godina meni osobno nije problem.

Ja Logitech MX koristim baš na non-gaming i tu je vjerojatno jedan od top miševa trenutno.

Logitech MX 518 na laptopu, random Logitechov optički miš star skoro 20 godina s 400 DPI na stolnom računalu  (gdje inače i igram FPS-ove).

I ne smeta mi mnogo da prelazim igre na hardu. Čak mi ovaj jeftiniji bolje leži u ruci nekako. Izgleda da je ipak tehnika na prvom mjestu.: p

Mislim da se stvarno nepotrebno hejta Razer. Zbilja nisu loši ko što hejteri pričaju.

Probao sam Logiteche, Corsaire, Roccate, svašta. I dalje mi je najbolji miš koji sam ikad imao Deathadder. Zaista legendarni glodavac.
Trenutno imam Razer Nagu Hex jer mi dobro dođe za MOBA igre, ali mi je i dalje Deathadder oblikom, a automatski i ugodnošću, puno bolji.

Nikako ne mogu zamisliti korištenje simetričnih miševa, tako da ih tu već dosta otpadne. Mora bit ergonomski da mi paše na šapu.
Nadalje, genijalni su mi utori za prste, onako, kao mali žljebići. Stvarno puno pomažu pri svakodnevnom korištenju.
Jako mi paše i izbor materijala na pravim mjestima, tako da bude fini grip i da ne bude znojenja. A volim i što su lagani, ne volim preteške mrcine.
A naposlijetku, stvarno su kvalitetni. Moj je izdržao godine i godine taslačenja.

Ali ono kaj je zbilja istina, ne treba bit rob jedne marke. Miš mi je Razer, tipkovnica Corsair, sluške Steelseries.

Strava. Ne znam kolika je baterija na OG MX no ovdje ti traje 70 dana.
70 dana? Kod mene teško toliko, mjesec do mjesec i par dana, ponekad čak i kraće. No miš se koristi 5-8h dnevno tako da i tih mjesec dana je odlično. Jedino me malo nervira što često sa tri zelene točkice odmah dođe na crvenu. Kao da zaboravi spuštati te točkice kako se prazni baterija pa odmah bude sa pune na praznu. Osim te sitnice, vrhunski miš na kojem nemam zamjerke.
Fast/slow scroll wheel, ono dugme pod palcem kojim switcham prozore, preciznost i težina pod rukom...sve vrh.
O da, jato sam ga u biti i kuip jer mi ga se nije dalo puniti svaki tjedan dana. Imam i Logitech Di Novo Edge tipkovnicu kojoj baterija traje i do 90 dana. Na 2S bih jedino volio da su bolje stavili tipke za forward back, no navikne se covjek.

Eh di Novo. Ta tipkovnica (ona prva verzija) mi je san godinama. Sjećam se da je zajedno sa odvojivim numeričkim dijelom koštala skoro  €200. Sada polovine dođu i više od toga. Dan danas meni je to najljepši dizajn.

ROCCAT KONE EMP

Imam i logitech g402(koji je sada u rezervi), roccat-ov emp mi bolje odgovara.

Eh di Novo. Ta tipkovnica (ona prva verzija) mi je san godinama. Sjećam se da je zajedno sa odvojivim numeričkim dijelom koštala skoro  €200. Sada polovine dođu i više od toga. Dan danas meni je to najljepši dizajn.
Ja imam onu sa trackpadom. Najljepši dizajn tipkovnice koji sam ikad vidio. Od kad nju koristim ne mogu nikako progutati tipkovnice sa "visokim" tipkama.

mjesec kasnije

Logitech G502 Proteus Spectrum