Fears to Fathom
Fears to Fathom is an episodic psychological horror game where each episode unveils a short story narrated by the ones who survived.
Trenutno postoji 5 epizoda:
Fears to Fathom - Home Alone - PC free
In the first episode of Fears to Fathom you play as Miles, a 14 year old kid who is home alone while his parents are out of town for work. He soon finds himself in trouble as the story unfolds, would he make it through the night?
Fears to Fathom - Norwood Hitchhike - PC
In the second episode of Fears to Fathom, you play as Holly Gardner, a 19-year-old who was driving back home from a gaming convention, as the traffic got horrible she decided to take the long way to avoid the traffic which leads to an unplanned trip to a motel. Little did she know what was going down in the Norwood Valley.
Fears to Fathom - Carson House - PC
In the third episode of Fears to Fathom, you play as Noah Baker, an 18-year-old who got a small job offer to house-sit for a COO of a local media company for the weekend, he takes the offer as he had nothing interesting going on for that weekend. It wasn't long before he began experiencing something very unsettling about the place. Little did he know what was about to come.
Fears to Fathom - Ironbark Lookout - PC i PS5
In the fourth episode of Fears to Fathom, you play as Jack Nelson, a 24-year-old fire lookout who transferred to a new outpost. As he settled into his new home, he couldn't shake the feeling that something was off, little did he know what was transpiring down in Ironbark State Park.
Fears to Fathom - Woodbury Getaway - PC
In the fifth episode of Fears to Fathom, you play as Sydney Harper, a 23-year-old working at a consulting firm who plans a weekend getaway to a rental in Woodbury with her college friends. Little did she know what was about to unfold during their stay.
Poštovani kolege, dopustite da vam nakon ovog uvodnog dijela predstavim ovo nedavno pozitivno otkriće u svijetu indie igara.
Ako pratite gaming sadržaj na društvenim mrežama i YouTube-u, vrlo je lako moguće da ste naletjeli na sljedeći video (ako si ne želite spojlati nemojte gledati):
Kad sam prvi put vidio ovaj video već tad me zaintrigiralo i istražio sam o čemu se radi, ali sam u to vrijeme igrao nešto drugo i nekako me pustilo i jednostavno sam zaboravio na to. Opet mi je izletjelo nekoliko puta na Facebook-u i rekoh fuck it, idem ja to probati. Išao sam redom po epizodama iako me baš ova iz videa naravno najviše zanimala i stvarno moram priznati da me odmah uzelo i evo u nekoliko dana odradio sam sve epizode.
Koliko sam ja skužio, na prvih par igara je radio jedan lik solo, a sad već ima neku ekipu pa čak i voice acting u zadnjih par epizoda. Iz epizode u epizodu se vidi napredak od mehanika, vizuala, animacija i svega ostalog. I dalje je to zastarjeli izgled igara dodatno prikriven nekim film grainom da ne bude toliko primjetno, no zapravo i ne smeta toliko jer je to stvarno najmanje bitno u ovim epizodama.
To bi sve navodno trebale biti istinite priče, no to treba uzeti s dozom opreza jer liku random ljudi šalju svoje jezive priče na e-mail od kojih on onda odabire najbolje i pokušava ih prikazati kroz igru. Svakako dok igrate i imate nekako u glavi da je to netko stvarno proživio imate neku dodatnu dozu straha što bi se moglo sljedeće dogoditi ili wtf se stvarno događa. Pročitao sam dosta teorija o svim epizodama i u svima ima nekih rupa u priči, e sad, je li to umjetnička sloboda pa je developer sam ubacio te neke detalje (sigurno jest nešto ubacio) da to bolje izgleda kao videoigra ili su neke priče polu ili skroz izmišljene.. ko će ga znati. Bez obzira, stvarno su bizarne, jezive i strašne pa čak i za mene koji sam igrao Subnauticu ili Alien Isolation i nisam se ovoliko isplašio.
Definitivno preporuka pogotovo ako ste fanovi walking simulatora tipa Firewatch jer recimo 4. epizoda skroz vuče na Firewatch i meni definitivno najbolja, a što sam sve pročitao o tom području i što su sve ljudi tamo (navodno) doživjeli bolje da ni ne pišem.