Završio sam. Trebalo mi je nekih 12-13 sati.
Prvo ću krenuti od negativnih stvari pa prema boljima.
Najveći minus ove Mafije je struktura misija. Gotovo svaka misija prvo traži od igrača da se ušulja negdje u neku vilu, zgradu, ured Itd.
Nakon što to napraviš i npr. ukradeš neki dokument bez obzira što si stealth dio savršeno odradio krene scena gdje oni saznaju da si unutra.
Mnoštvo neprijatelja krene na tebe i onda slijedi dio s napucavanjem.
Nakon što to riješiš bez obzira što si naoružan do zuba, uvijek negdje iza ugla izleti neki baja koji ti izbije oružje ili se scena odigra na način da misija mora završiti borbom noževima.
Stealth-napucavanje-borba noževima. I tako u krug. Uvijek isto.
To postane toliko predvidljivo do te mjere da postane malo iritantno.
Ta famozna borba noževima, koja je bitan dio gameplaya je toliko loše izvedena da mi je nevjerovatno da su je takvu ubacili u igru odnosno da je nisu bolje izveli.
The Old Country kao TPS funkcionira dobro. Kretanje, cover sistem, stealth, napucavanje i osjećaj oružja je dobar. Ništa novo, bolje ni drugačije od mnoštva ostalih TPS igara. Igrali su na sigurno. Sve u svemu dobro.
Sicilija s početka 20. stoljeća koju je Hangar 13 prenio u igru je nakon priče najbolja stvar u igri.
Izgleda predivno i atmosfera je vrhunska. Svijet koji je gušt promatrati. Čak bih rekao da je šteta što nisu ubacili neke sporedne aktivnosti kroz koje bi svijet više istražili.
Priča je highlight ove igre i mislim da je jedna od boljih u gamingu općenito.
Jako je dobro ispričana. Građenje likova je vrlo dobro i dijalozi su uvjerljivi i prirodni.
Par scena je bilo predvidljivo dok su neke druge bile totalno neočekivane.
Priča i likovi ostave jak utisak.
Mafia: The Old Country ne nudi ništa novo ni inovativno, već koristi već puno puta viđenu i izlizanu formulu koje smo već svi polako siti.
Ipak zbog odlične priče, predivnog svijeta i solidnog gameplaya vrijedi je odigrati.
Preporuka.