Lukša Jakobušić: "Simbolično mi se čini, od Kalinića do Kalinića. Danas smo tu radi Nikole. Htio bih se malo vratiti unazad. Dolazak Lovre Kalinića je bio drugačiji. Bilo je teže. Pa dođe Marko Livaja i svi ostali, 17 njih u kratkom razdoblju. Nikola Kalinić dođe kao šlag na kraju. Od Kalinića do Kalinića. Postojala je velika želja. Mi smo se našli prije godinu dana. Uvijek je s moje strane bila simpatija, ali bio je igrač Verone. Našli smo se ovo ljeto i načelno se dogovorili da se vrati sljedeće ljeto. Ipak je došao već sada. Mi smo imali veliku želju, i on je imao veliku želju, ali nešto se pitalo i Veronu. Da bi se to sve realiziralo, trebala je njihova suglasnost. Trebalo se odreći nečega. Nikola je ključan u svim tim relacijama, uvijek ga je vodilo srce. Svi zaposlenici mogu biti zadovoljni da s ovom emocijom uspijevamo privući ovakve ljude i igrače. I to nam treba. Nikola utjelovljuje sve ono što treba biti Hajduk. Kako ga ja vidim i kako ga svi vide. Grgić i Mikanović su imali puno bolje ponude, ali odabrali su lošiju. Nadam se da će im to biti četiri najveća mjeseca u životu."
"Da je do novca, Kalinić ne bi došao. Mora se uklopiti u ovo naše. Kada ideš na trofej onda takve igrače dovodiš. Sramota me reći koliko se odrekao. Ne spava tjedan dana, to i želimo. Nema trofej s Hajdukom, pa to je i naš dio plana. Nemam ni ja trofej s Hajdukom, nema nitko već 17 godina. Prosjek navijača je 30 godina, koliko su imali kad je Hajduk bio prvak? S razlogom nam dolaze takvi igrači. I Grgić se odrekao novca. Ferro... mogli bismo imati posebnu presicu o njegovim pregovorima. Da znate samo kakav ugovor je Mikanović odbio."