Navijačke skupine imaju neki svoj sustav vrijednosti i nepisanih pravila po kojima su se BBB „morali“ pojaviti u Ateni jer bi ih inače cijela (navijačka) Europa sprdala da su pičke. To su ta nepisana pravila među navijačkim skupinama da ako su europska gostovanja zabranjena, protivnički navijači se svejedno moraju pojaviti. S obzirom na to da su ih, posljednji put kad su bili u Ateni, navijači Olympiakosa skupa s Delijama napali u pet puta većem broju i iživljavali se nad njima (između ostaloga rezanjem noževima) BBB su se, zbog nekakvih svojih supkulturnih načela, morali tamo pojaviti i „osvijetliti si obraz“, makar i tučnjavom s navijačima AEK-a. Pogotovo zato što se grčke, kao i srpske, navijačke skupine već godinama ismijavaju BBB-ima zbog tih batina 2015.
Ne opravdavam, da ne bi netko to pomislio, već samo konstatiram što im je točno bilo u glavama kad su odlučili ići dolje napraviti rusvaj. U cijeloj ovoj priči najviše mi je žao onih par slučajnih prolaznika koji su nagrabusili ni krivi ni dužni, kao i vlasnika automobila i lokala kojima je demolirana imovina. Preminulog navijača mi uopće nije žao jer je sam odlučio sudjelovati u tučnjavi i riskirati život. Uostalom, grčki navijači su poznati po noževima u navijačkim obračunima i sad im se to obilo o glavu. Da nisu poznati po tome sigurno ga nitko od BBB-a ne bi imao kod sebe, a sad se čude kao pura dreku što je njihov navijač izboden.
EDIT: Zaboravio sam napisati da su navijači AEK-a 2017. paradirali s mačetama po Ateni i tražili navijače Rijeke.