oj ekipa
Ajde valjda neko zna ili može pomoc sa mojim problemom.. Uzeo sam nove komponente.. prešao sa nvidia na radeon i sad imam ogroman problem u OBSu sa encoderom ( ako je do njega ) GPU je rx7800xt a CPU ryzen 7 5700x3d i imam dva monitora (odysey neo g7 4k 144hz i Koorui 2k 144hz) Inače snimam videje i live streamam sa PS5 preko capture carda elgato hd60x i radi sve perfektno, a sad pošto imam dobar pc pokušavam snimit video ili livestreamat nešto sa PCa ali jednostavno ti videji nebudu fluidni i normalno kao što bude drugima po yt..
Tražio sam po yt,forumima itd ali jednostavno neznam više šta je problem.. pa me zanima vjerovatno neko od vas 2250250 tu snima videje sa radeon karticom i može pomoc.. Znači igram igru u 144fpsa npr cod mw3 na 2k monitoru i output mi je namješten na 2k i 60fpsa, već u previewu u obsu mi gameplay bude loš fps kao da je 30.. kad snimim neki video isto tako bude kao da je 30fpsa..
Znam da ima fora u OBSu da staviš fps na 144 i onda bude sve tip top na snimci i u obsu ali nemogu takav video izbacit na YT ili ga uređivati u premiere pro (jer ga on u premiere prebaci u 60fpsa i to bude loše)
Ako neko zna šta napravit i kako to riješit HELP !
Vidio sam tisuću videa kako poboljšat taj preview i snimku ali ništa nepomaže, kao staviti prioritet OBSa na HIGH itd.. ali meni jednostavno to izgleda kao 20 30 fpsa.. Vjerovatno treba nešto isključiti u AMD Adrenalinu ili neznam..
Hvala svakako 🙂 peace !