U pravilu nema problema sa povratom, zakonski je 14 dana putem weba bez navođenja razloga, ali ako se prijavi da je nešto oštećeno / neispravno, prodavatelj ima pravo na pregled uređaja u servisu.
A koliko smo imali onih koji nešto oštete u tih 14 dana pa potom žele vratiti, to neću ni pričat. Velim, u pravilu se sve riješi u korist kupca, ali ne bude ni uvijek baš onak kak se nekom sprdne.
Što se tiče pregleda uređaja, dostavljač nije dužan čekati dok se uređaj otvori i pregleda. Naravno, ako se uoči oštećenje ambalaže, odbije se zaprimanje, ili se eventualno zaprimi uz zapisnik o oštećenju. Pa se to potom prijavi trgovcu, pa se onda krećemo natezati oko zamjene, ili eventualno oko povrata dijela sredstava uz zadržavanje uređaja ako je sve oke ili neznatno oštećeno (funkcionalno sa manjim oštećenjem).
Cole dobro veli, svaki takav vrijedan uređaj pregledajte čim prije / odmah po dostavi, po mogućnosti fotografirajte / snimajte. To sam već jednom pisal. Čak I ako osobno preuzmete i dopeljate sa sobom, opet, čim prije pregledat i dokumentirati, kako bi se zaštitili u slučaju oštećenja. Teret dokaza je na trgovcu, ali ako mi prijaviš oštećeni tv nakon što je bio kod tebe 10 dana i nakon što si ga montirao na zid i "tek onda uočio oštećenje", imam sasvim dovoljno mesa da te odbijem na prvu. Još ako utvrdim da si nepropisno izvadio tv iz kutije ili ako primjetim packe na ekranu, sljedećih mjesec dana ćemo se natezat jer nema šanse da ti se prizna reklamacija s obzirom da je 90% da si sam sjebo tv prilikom vađenja / montiranja.
Već dugo nije kuhalo u meni kao jučer, nakon onog članka / videa. Suzdržavam se cijeli dan da ne ispišem nešto radi čega bih mogal požaliti, tak da nebudem ni sad, s obzirom da je slučaj na inspektoratu. Ali nevezano baš direktno za taj slučaj, imam sve manje i manje obzira prema ljudima / kupcima jer su mi se počeli gaditi s obzirom na sve čega sam se nagledal / načital / naslušal zadnjih mjeseci. Čast izuzetcima i onima razumnima, naravno da je zadnjih mjeseci bilo i puno previše situacija di je Sancta bila na neki način kriva i di imaju puno pravo bit ljuti i ogorčeni.
Najviše me boli što su pljuvanja i prigovori nezadovoljnih kupaca (onih koji imaju opravdani razlog) najviše upućeni na one ljude koji rade, trude se, svakodnevno slušaju i rješavaju baš ovakva najteža sranja, a ne tamo di bi trebalo. Ne zna se pozadina zašto se nešto dogodilo, i prvi na tapeti je onaj koji se ustvari trudi riješit sranje koje je netko drugi skrivil. I prokleto sam ljut radi toga.