Volim kad ljudi prepoznaju bitne dijelove 😃

foggy Čitam da je ovih dana i vaša bivša županica Merzelica (SDP) dobila još 7 mjeseci zatvora koji su nadodani na onu kaznu od 6 godina zatvora zbog trošenja sredstava županije, pranja novca i primanja mita. Jel ima uopće poštenih političara u vašoj županiji ili moraš prvo biti kriminalac da bi za tebe uopće ljudi glasali, kao preduvjet političkog angažmana? 🙃

Zero To je dobro pitanje a odgovor nije sigurno tako dobar - jer siguran sam da nema. Ove godine znam jednog kandidata, na zalost nije prosao, osim njega ovo sve na listi je… nemam te rijeci.

Otkad znam za sebe i ovaj grad, tu se glasa za hdz jer od njih ljudi imaju koristi, a tko god je vodio grad nista se tu ne desava. A dodatno, kao sto velis, i krade se na sve strane, pa takvi opet dolaze na vlast. Zacarani krug, a vidim taj krug postao je i drzava.

Hvala svima koji doma sjede i dopustaju da nam se sve ovo pretvori u hdz

foggy Kod nas sam kroz godine više zapamtio one slučajeve nasilja gradonačelnika prema novinaru, župana prema ženi, zastupnika zbog mita novinaru (telefonski, lol) i tak. Neki stvarno smatraju da su uhvatili boga za bradu čim se dokopaju neke izvršne funkcije na vlasti, ali sve to obično dođe na naplatu ako idu mimo zakona i opuste se previše smatrajući da su nedodirljivi. Opravdanje iza onog nedavnog masnog dizanja plaće čelnicima je bila kao da će imati smanjen interes za korupcijom, što bi bilo lijepo da stvarno bude slučaj…

Zero Korupcija je već to što imaju plaću. I što je dozvoljeno da nitko obećanja ne ispuni. I što je dozvoljeno ne glasat. I što kriminalci imaju pravo opet bit na vlasti… Nastavi niz.

foggy I što je dozvoljeno ne glasat.

Ako bude građanska inicijativa da se referendumom uvede obveza, potpisujem prvi dan. Možda bi bilo i bez toga (ako treba u ustav onda vjerojatno trebaju 2/3 u saboru, što sumnjam da će biti slučaj).

Zero Moš mislit da će svi ovi kojima to nije u interesu dat ili potpisat. Zarobljeni smo, a nismo ni svjesni.

foggy mene su zvali da sjedim na izborima i kao ajde idem jer me bila zvala mama bivšeg školskog kolege pa kao pliz usluga, i mogu ti reć da ću dobro razmislit ako ću drugi put ić, još mi kaže žena u 11 navečer kad smo odlazili da će vjerovatno bit drugi krug pa se vidimo i tad, rekla sam joj da se vidimo jedino ako me policija dovede u lisicama po odredbi suda, mislila je da se šalim.

Pošto je biračko mjesto djelilo zgradu sa restoranom, ja sam nadobudno uzela samo bocu vode jer sam naivno mislila da ću imat 10 minuta da naručim usranu porciju pomfrija, ali ne, bila sam na vodi od 12 do 11 navečer. Zapravo lažem, bilo je aro ribica na stolu u zdjeli u koju su svi gurali prljave neoprane ručetine.

Neznam da li sam ikad u svom životu toliko besmisleno izgubila 11 sati svojeg života, jedino što mi pada napamet je kad sam probala igrat agar.io i ostala do 4 ujutro a radila sam ujutro taj dan.

Koliko sam vidjela, izlazila je gerijatrija glasat, a jedino što gerijatrija zna je da se ništa ne mjenja, jer zadnji put kad se promjenilo nešto u njihovom životu je kad se raspala juga i od tad imaju ptsp od tog događaja. Tako da se ljudi drže dobrog starog hdz-a jer drugo ništa ne prepoznaju.

I jedan funfact, našli smo ni manje ni više nego 4 povećala koji su starci slučajno ostavili poslje glasanja iza onih kartona.

Ako ću odokativno, na 200 staraca, došla je jedna osoba mlađa od 30, i to vjerovatno kćeri/sinovi kandidata pod prisilom jer po njihovim facama nitko nije htio bit tamo. I ne krivim ih.

A do promjene će doć tek kad pomre stara garda, i to ti je to.

oxi Što vas nije bilo 10 u BO pa se podijelite u 2 smjene? Kod nas je tako za lokalne i parlamentarne ( i predsjedničke, čini mi se).😃

Ne izlazim na lokalne i euro izbore. Ovako, navijački, nije mi napeto.

oxi Nema pomoći, ali uredno slušam posvuda kak ne valja. Ne valja jer se ne glasa, i jer VEĆINA glasača gleda svoja posla. Starcima je dovoljno da dobiju 2 eura veću mirovinu, i kupljeni su.

Zero ja sam bila popodne, pa smo morali doć u 12 (zašto? Ni meni nije jasno, jer valjda za sjest i zaokruživat imena na papiru treba barem doktorat sa predavanjem od sat vremena), i dok smo pobrojali, 10 ljudi i još dvoje random koji su "promatrali", bilo je 11 navečer, i onda vozit u općinu svi jer neznam, taman da razbijem glavu na asfaltu kad izađem iz auta, jer mi se počelo vrtit u glavi od gladi.

Od tih 10 ljudi, bilo je petero dječice od 18-20, koji su bili na mobitelima 10 od 11 tih sati, ovo drugo stare babe ogovarače koje su kvocale i ogovarale tih 11 sati. Dakle dok se brojalo, imalo se problema sa brojanjem dalje od 20, a kamoli više, a kad imaš četiri kutije, a svaka ima po 700 papira…

Dakle, možda ako budu plaćali 100€, možda ću razmislit ako ću ić, ali nikad više lokalni izbori. Nikad.

I onda poslje izbora nazvalo me barem tri nepoznata broja da im kažem koliko je tko dobio glasova za što, što mi je dodatno zgadilo cijeli mučni proces.

oxi Kod nas svi ujutro i onda podjela pa druga smjena u 13h. Odlazak u općinu i prebrojavanje ne traje dugo pa bude sve oko 8 već gotovo.

Traži sljedeći put da te stave za manjinske ili EU izbore, tad ne moraš ni doći.🤣

Zero Traži sljedeći put da te stave za manjinske ili EU izbore, tad ne moraš ni doći

Stari moj, ja nisam ni ovo tražila, oni su me našli (niti neznam odakle joj moj broj???) , ovo je bilo ucjenjivanje jer joj znam sina i cmoljila mi je na telefon 20 minuta, i rekoh ajde…ono ajde stavi me ako nemaš koga…… sad mi je jasnije zašto nisu mogli nać ljude, i zašto joj je zadnja slamka spasa bila antisocijalna žena koja niti je u politici niti želi imat ikakve veze s politikom u bilo kojem smislu.

oxi sad mi je jasnije zašto nisu mogli nać ljude, i zašto joj je zadnja slamka spasa bila antisocijalna žena koja niti je u politici niti želi imat ikakve veze s politikom u bilo kojem smislu.

Mislim da svi tako gledamo, ali dok smo god stanovnici države, itekako nas se tiče. Kad budemo na svom otoku gdje smo mi baje, onda možemo drugačije.

foggy Mislim da svi tako gledamo, ali dok smo god stanovnici države, itekako nas se tiče. Kad budemo na svom otoku gdje smo mi baje, onda možemo drugačije.

Nisam rekla da me se ne tiče, prije nego sam otišla sjedit na izborno mjesto, išla sam glasat na mjesto gdje sam registrirana. Rekla sam da nemogu nać ljude da im sjede na izborima jer svi univerzalno imaju loše iskustvo tamo, jer 50 eura za 11 sati kalvarije je premalo. Mislim znamo da se para ima, samo kao i uvjek u politici, za obične ljude se nema. Zato nitko ni neće.

oxi Rekla si da ne želiš imat nikakve veze s politkom, realno, biranje političara je politika 🙂 Kužim, i slažem se, ali teško da će se tu išta promjenit, svakim danom sve manje dok se sve plavi u sve smo većoj rupetini.

Isto kažu i navijači Hajduka.😃

Majke mi, dođe mi da se uključim u Možemo i počnem i sam raditi nešto. Jer ovo ostalo više nema smisla.