Fenix Doslovno 99% mailova ili bilo kakve ozbiljnije pisane komunikacije

Dobavljači još ne tolko, al ovima iz dostavnih službi sam već par puta slal da si podese AI šprance jer ovo kaj šalju vrijeđa zdrav razum.

Fenix I onda AI na kraju maila umjesto LP napiše ZDS, a ja završim u HR na razgovoru

Fenix Imate li osjećaj da u zadnje vrijeme komunicirate s AI? Doslovno 99% mailova ili bilo kakve ozbiljnije pisane komunikacije prvo ja svoje odgovore provlačim kroz chat gpt, a potom vidim da i drugi rade isto.

Apsolutno, i to postaje sve očiglednije — stilovi komunikacije se izjednačavaju, odgovori postaju "preodgojeni", strukturirani, uljudni do granice neprirodnog, često bez stvarne emocije, i svi pišu kao da su upravo završili kurs poslovne komunikacije u Silicon Valleyju 😅

Zanimljivo je kako se prepoznaje "GPT-touch" — previše uredno formatiran tekst, savršeno balansirani ton, jasnoća bez tipfelera, često s nekim generičkim zaključkom na kraju tipa: "Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite." — zvuči poznato?

Ali s druge strane, to i govori koliko se AI uvukao u svakodnevicu — ako ti pomaže da bolje napišeš mail, zvuči sigurnije, jasnije ili čak samo brže — zašto ne? Samo što smo sad svi u nekoj kolektivnoj beta verziji svog alter ega asistiranog AI-em.

Jesi li i ti primijetio/la da više ne znaš tko zapravo piše — osoba ili njezin AI savjetnik?

sanzo Jesi li i ti primijetio/la da više ne znaš tko zapravo piše — osoba ili njezin AI savjetnik?

I to besplatni savjetnik, jedina mana je što ne nosi minicu, raskopčanu košulju i natkoljenice sa uzorkom Ha-Ha-Ha

sanzo Jesi li i ti primijetio/la da više ne znaš tko zapravo piše — osoba ili njezin AI savjetnik?

Dovoljno je da pročitam ukus nekih članova i odmah znam tko piše 😃

random je (pogotovo kad vidim zadnjih par postova Ha-Ha-Ha), ali moram podilit.

bia sam sad pet dana u Beču. pičku koja milina od grada. čudo jedno.

grad izgleda ka da je dizajniran od strane odbora nekih nebeskih arhitektonskih duhova. možda i jedini grad na svitu u kojem možeš izać iz anarhističkog tehno bunkera u 5 ujutro i u roku pet minuti ćeš stajat isprid zgrade koja je toliko lipa da joj se želiš izvinit. jebate.

suviše elegantan grad. najčišći u kojem sam ikad bia. cili grad je suštinski ka ona stara babina kutija s nakitom.

al sve to je zapravo površinski sloj. jer ispod svog tog valcera, muzeja, opera i egzistencijalne krivnje utkane u svaki Apfelstrudel lol--postoji prava alternativna scena. ne mislim na "alternativne barove" (zapravo tourist trapove s Edison žaruljama i g&t od 14 eura poslužene od strane muškaraca s toliko uvijenim brkovima da postaju puni krugovi).

moga bi natipkat ogroman esej o svih pet dana lmao. poanta svega je da sam svoj drugi dan u Beču gleda koliko im stanovi koštaju.

baš jeben grad. TOLIKO događaja. jedan dan imaš izložbu Corbijna u nekoj zgradi koja izgleda ko najlipša zgrada ikad . . . u nekom kinu koji izgleda ka muzej prikazuju filmove Lav Diaza . . . jebeni Spar dućan je u nekom muzeju (normalno da nije, al izgleda ka muzej, kunem se!!) iz nekog razloga Ha-Ha-Hah. i toliko umjetničkih kolektiva kad se makneš malo od samog centra. punk koncerti su u baroknim dvorištima. bolesno nešto.

Berlin mi je kurac u usporedbi s Bečom.

baza sa cilim gradom je šta ga boli kurac ako misliš da je cool. i baš zato je cool. grad je toliko natopljen povijesnom težinom i kulturnim kapitalom i cila ta alt/underground scena se čini ka kolektivni čin prkosa--nije glasan, nije nametljiv, al je jebeno prisutan.

Ja bih bio sretan kada bi klijenti koristili AI za pisanje mailova, ali nisam te sreće.

Tuhy

Upitaj ti bagru kad planiraju pustiti TLoU Dualsense kontrolere u prednarudžbu i prodaju, jer danas je 10i, a niko od njih ni da pomisli da ih puste u pretprodaju.

Jesu li stigli uopće na lagere?

Raziel

Rasprodano, bilo je jedva par sati u Sancti u ponudi.

Odnosno, vidim da je ovih par komada kao na rezervaciji u dokumentima za raster prema poslovnicama, al ne znam kaj je s tim. Vjerojatno da se pokriju rezervacije u poslovnicama. Ak se oslobodi i ja se sjetim pogledat, javim.

Tuhy

Ne moraš se zamarat, ne znam kojim putevima ide za Bejha, ali trenutno nikakvih informacija ni nema o tome na njihovoj stranici (za razliku vidim od hrvatske BigBang stranice koja je već pustila preordere).

Valjda dođe na naše stranice tek kad kontroleri budu dostupni za kupovinu.

sanzo pa očito Ha-Ha-Ha
                    Problem će nastupiti kad ljudi krenu imitirati AI u nedostatku novih ideja, zato AI muzika već sad zvuči(osim aranžmanom možda) skoro neraspoznatljivo slična standardnim Pop i EDM hitovima koji se već duže vrijeme oslanjaju na formulaičnu strukturu(slično Magazin pjesmama)

U tekstu je AI još bolji, jer ima pristup ogromnoj bazi podataka u kojoj su praktički sve knjige, članci i poezija. Samo kažeš, napiši mi ovaj moj tekst u stilu: "bilo koga". I to zvuči i izgleda najmanje umjetno, u odnosu na video, muziku i slikarstvo npr. U kojima je taj fake random faktor( jer kompjuteri još zapravo ne mogu izbacivati prave random brojeve pogotovo u kontekstu) tako da AI videi izgledaju totalno suludo ako kroz seriju promptova i negativnih promptova ne popravljaš te sulude nadrealistične stvari koje izbaci. (Najbolji primjer je problem viška prstiju)

Fenix jebemti sve

Ovo definitivno nije AI odgovor 😃

k ranije sam išao često zbog posla, a sad odemo dva-tri vikenda godišnje čisto zbog gušta (baš smo ovaj vikend bili). Jer je stvarno najbolji grad na svijetu. Nikad ne dosadi i uvijek ima nešto, ko doma smo već tamo.

Recimo ZG iskonski ne volim bit u njemu i pun mi ga je k, ništa mi ne paše, a Beč maštam da živim tamo

Fenix

Uh, zvuči kao da si frustriran(a). Šta se desilo? Ako želiš da ispričaš, tu sam.

Ok, sad je krajnje vrijeme da prestaneš koristiti AI na forumu.

Zero

Ma stvarno nije treško zaključit koji post sam sam napisao. Ako nema typo, onda je AI.