Pročitaj na portalu
Članak

Recenzija | Senua’s Saga: Hellblade II

Gotovo sedam godina smo strpljivo čekali nastavak Senuine sage. Kritički proslavljeni Hellblade: Senua’s Sacrifice je (p)ostavio temelje za uspješne studije nižeg do srednjeg budžeta, ilitiga AA snage. Ninja Theory se sada vraća sa drugim dijelom Senuine terapije. Ima li promjena u receptu ili smo ostali na normabelu?

Tak neak mi je i prvi dio bio. Super za odigrati, tj cak i obavezno, a fajtanje je bas bilo lose i cudno da nisu malo tu popeglali stvari.

Svejedno, ako ugleda svijetlo dana na ostalim platformama, svakako igram.

chono

Za nesto sto je sporedno ima ga previse, barem u prvom delu.

Svakako verovatno krecem sa igranjem veceras.

AbelKOsMos nema, ima ga na samom kraju, jer je takva rezija, te na Odinovim trialsima. Ostalo je mizerno

chono Abel ti je sve rekao. Argument ti ni nije argument 🙂 Kao nesto sto je dio igre i ne ponavlja se samo dva puta, definitivno je primjedba jer je bas traljav, naporan i dosadan. Svaki put nakon prva dva tri fajta mi je padao mrak na oci kad je opet bio fajt.

Daklem, iritiralo me, ali ne oduzima mi od atmosfere i onoga sto igra je, ali je tu i zasto ne bi bila kritika? I onda naprave dvicu i ostave taj uzasni segment.

foggy znas koliko ga ima u dvici? Argument je argument, inace bi bio zaista walking simulator. Osim toga, nije traljav, dobar je fight.

foggy

Džaba se raspravljaš, ne troši snagu.

Evo ga Mall hr guy u borbi za pravdu 😃

chono Drago mi je da je tebi dobar, evo meni i mnogima nije jer sam igrao jedno 300 igara gdje je fajt bolji.

To bi bilo to od rasprave, drago mi je da igra nije podbacila, igracese jednog dana svakako.

foggy pa znam da si ljubitelj dobrog fighta i izazova u igrama i jasno mi je da je tebi sranje u Hellblade, jer je filler, nije ulozeno ni blizu truda kao na druge elemente igre. Ja samo pisem da je fight kao takav sporedna stvar i nesto sto mora biti u igri zbog narativa i da igru nazovemo igrom, pogotovo ako ce ju igrati veci broj ljudi. Nemozes napraviti Dear Esther i ocekivati dobru prodaju

chono Pa tko je osporio to da je fajt sporedna stvar? Samo se spominje, valjda smijemo spomenut. Iskljucujem se, ionak samo vidim guzice nakon 3 dana Stellara 😃

foggy pa valjda ja smijem spomenut da ga ima malo i da je sporedan? Ti si se nadovezao na mene. Kazem, razumijem tvoje misljenje, jer si zaista dobar u tim igrama i uzivas u dobrom fightu i izazovu.

Edit:

@alexy odlicna reca! Bravo! Malo sam preskako neke dijelove da si ne spoilam i da formiram vlastiti dojam "na frisko"

A daj nemoj me jebati radi fighta nisan niti zavrsio prvi dio koliko je iritantno bilo i sad to ici govoriti da je dobro…na tom posranom pcu stvarno nema sto za igrati kad sve sto izade ispada da je 10/10

Prvi deo je imao i neke od najuzasnijih "zagonetki" , nadam se da je ovde bolje.

Opet prvi deo smatram sebi licno jednom od drazih igara ikada.

Vjerujem da je combat s namjerom napravljen tromiji i nezgrapniji jer senua nije Dante ili Bayonetta, nego cura od krvi i mesa i prosječan borac te se uklapa samim time u premisu igre.

Da, ni ja nisam ljubitelj takvog combata, niti sam obožavatelj igara koje narativ stavljaju u prvi plan, ali ne mora ni svaka igra biti za mene ili nekog trećeg.

Miro tebi nista ne valja osim janjetine ili jagnjetine 😁

@alexy Moram priznati da sam imao veća očekivanja.

Polu walking simulator koji završiš za 6-8 sati.

Svaka čast na prezentaciji, priči i atmosferi ali gameplay ( i borba ako je dio toga ) je najvažniji u svakoj igri.

Što se gameplaya i borbe tiče sve si rekao.

Odigrati će se zbog priče i atmosfere kada padne na 20 eura.

Ne vrijedi više od toga.

Dobra recenzija. Znam točno što očekivati.

Meni je i prva tako nekako bila oko 75/100, gameplay mi nije cak toliko ni smetao koliko su mi zagonetke bile smor nakon nekog vremena. Ako se ne varam bilo ih je oko 15 i svaka je otprilike ista bila sa malim varijacijama, postajale su malo teze nesto kasnije ali u konacnici iste.