Je li XBO nemoguce pokrenuti bez kinecta i je li imalo zazivio

Ajmo sad zakuhat malo :)

Meni se fakat cini da je PS4.5 zapravo obican novi Slim kao svake generacije plus neke sitne promjene ili media upgrade za 4k tj core setup ce ostat isti.

Dead giveaway mi je PS VR, cak i kad su MS i Sony najavljivali next gen morali su najaviti same konzole dosta prije E3 tj za svaki tako veci proizvod pa cak i sada PS VR. Kakav bi los PR move bio sa gaming zajednicom kojoj je dovoljno jedna sitnica da se preokrene da recimo sluzbeno objavis kako ce PS VR raditi na PS4- dakle PS4 koji je sad vani, a onda kazes kupi novi PS4.5. Neces otvarat preorder ponude ako moras najaviti novu konzolu koja ce vrtiti taj VR, to bi bio uzasan poslovni potez. Sto i cudi koliko su se preokrenuli od ps3 doba i fakat moras biti kreten da shebes ovako uspjesan PS4 gen. 

Zmislite koji bi zaheb bio da shebes ovakav lead i PR headstart koji je PS4 nabio od samog pocetka i toliko milijuna prodanih komada. Zamisli samo da shebes takav lead  Ono, Sony ways of old: cim su uspjesni odmah pretpostavka da ce svi kupovat sta god bace kupcima kao u prijelazu ps2-ps3.

Zamisli kretena dođu pa najave jaču konzolu...pa jbt pucanj u nogu.
Zato sam i bio onako "oštar" tamo u komentarima ispod vijesti o navodnom "4.5".
Jednostavno mi je nezamislivo da bi netko to napravio (mislim nemaju nikakvog razloga za to jer igre se izvode skroz dobro, a tek prodaja...)

Realno za te pare, PS4 je sasvim dobar u onome sto pruza, a tek ce pokazati sto moze sa igrama poput Uncharteda, Horizon itd. Developeri ce uvijek izvuc cuda iz zatvorenih konzola (thats the point). Ne isplati ti se mjenjat konzolu koja je tako uspjesna, a jedan od razloga je taj sto je najjaca tehnicki vec sada na trzistu.

Shu je odavno rekao da im PC jednostavno nije konkurencija. High end PC je prica za sebe. Jednostavno napravili su jacu konzolu od XONE sto su itekako iskoristili u svojim reklamama i ljudi to kupuju (generaliziram,al znate sta hocu rec), valjda svi znaju da je PS4 jaci i to prosjecnom konzolasu koji ne prati tech je i vise nego dovoljno da bude "zadovoljan" za ovu gen. Pricam za obicane console usere, nisu svi upuceni u tech u detalje.

Slažem se s vama, definitivno bi bio loš potez.

Međutim thread o kojem ovo visi je ujedno bude awesome vijest, jer najbolje rješenje bi bilo da pod 4k se podrazumijeva output videa i da je to jednostavno isti hardver, ali slim s manjom potrošnjom i boljim hlađenjem.
Definitivno je to sad taj period za takvu vrstu "nove konzole".

A jebemti više i rezoluciju, nije bit bloody konzole da žure za PC-om, skoncentrišite se developeri na pravljenje odličnih ekskluziva i igara, sa boljom umjetnom inteligencijom, uvođenjem evolucije u žanrove, postavljanje letvica visoko, kao što su nekad davno MGS, DMC ili GTA3 postavili.

Grafika je bitna, stvarno je. Ali nije najbitnija, nego jedan od parametara za remek djela. A zasad je sa remek djelima ova generacija poprilično pusta (IMO, pričam i ekskl.).

Neka Sony uvede novu konzolu na tržište (ili M, big N, nebitno) ako stvarno misle da su sve postigli što su htjeli sa njom. A ja stvarno mislim da nisu i u mojoj glavi sve se to nekako još zahuktalo.

Možda je ovo idealističko mišljenje i naivno (i ne bi mi bilo prvi put da kažem staromodno), ali šta je tu je.

Skroz si u pravu. Vrijeme je savrseno - mid gen za slim.
Sta je je, ja imam konzolu od launcha i fakat sam zadovoljan sa igrama točnije multiplatform.

Mora se rec da je zalosno sto konzole prakticki nemaju ekskluzive. Ono, dobar mi je bio Killzone i infamous ali nisu to top tier igre.
JEDINA igra koja bas drma gaming svijet je bila Bloodborne na PS4. XONE je imao dobrih igara poput ...erm Sunset Overdrive? Ali vecina je otisla na PCu a i osim Forze (i SO) nista nisu dali.. pa cak ni Halo nije zapalio svijet. 343 nije bungie nikako.

Whats the point  Jbt kakve ekskluzive je imao PS2 (di mi je ona dorminova slika)

PS4 ce ove godine 100% dobiti jos 2 top tier naslova sa Unchartedom i The Last Guardian. Eto, bit ce 3 igre u 3 godine. Horizon bi mogao biti dobar jer Guerrila ima konacno artisticku slobodu.

Xbox ce imat QB, Gearse i Scalebound, ali to ce sve biti na PC... sto ima od pravih ekskluziva? fakat sam zaboravio..

Ja sam jedan od onih sto kupuju konzole ISKLJUCIVO zbog ekskluziva. Sve dok je dobrih ekskluziva to je meni dosta razlog da kupim konzolu koja ima exkluzive koje meni pasu.

Sta ostali kazu? Kako vam se cine ekskluzive (prave) u ovih nekoliko godina? U cemu ste najvise uzivali?

Jbt kakve ekskluzive je imao PS2 (di mi je ona dorminova slika)

Jebote o čemu mi pričamo, što kažeš fucking GOD tier. Ne vjerujem da će se ikad više pojaviti ovakva prva godina.

Sta ostali kazu? Kako vam se cine ekskluzive (prave) u ovih nekoliko godina? U cemu ste najvise uzivali?
Ja, kao što znaš, nisam igrao, ali kao neutralan potencijalan kupac kao što sam prije izjavio, da nema Bloodborne-a (govorim o igrama trenutnim na tržištu) ne bih ps4 ni pogledao i kupio bih sebi WiiU.
Iskreno.

Xbox kao što kažeš, meh... Barem meni. Imaju dobrih igara, ali nikakav taj BOOm kao nekad. Isto sa Sonijem, samo Sony korača naprijed i bez nekih mega ekskluziva i njima to dobro paše. Da ne spominjem njihovom inicijalizacijom da sve bude na PC-u (što meni paše, ali realno i ne zbog samog Xboxa) ja fakat nemam potrebe više ikad pogledati i razmišljati da kupim Xbox. Još samo da prebace Master Chief kolekciju i zbogom M.

Sve u svemu, zasad u budućnosti očekujem top tier klasike poput Guardiana i U4 te eventualno nova Bendova igra iako se sve bojim da će biti neko sranje za VR. Horizon iskreno još nisam kupljen. Nisam previše vidio pa ne bih je svrstao u taj rang.

I eto, možda ima još koja nadolazeća mega ekskluziva, ali čim meni padaju na pamet samo U4 i Guardian, a čitam doslovno svaki dan o igraćoj industriji i igrama, zna čovjek koliko je sati.

p.s. sve je ovo po mom mišljenju da se ne bi master zaletio.

Meni je isto dobra ekskluziva razlog za kupit konzolu.Samo sta se ja igram na PC-u radi svega ostalog i cekam kraj generacije kad svemu padne cjena i kad sve dobro "proucim". Ps3 sam kupio cak novi iz trgovine samo radi uncharteda i TLOU i onda sam ga prodao.Vrijedilo je i nije mi zao para a mogao sam polovni neki uzet

Ja nekako fakat nemam naviku da prodam konzolu. I ne, nije mi razlog da skupim lovu da platim novu, jer ja ako sad platim 300 eura za ganz novu konzolu dok prođe dvije godine pasti će cijena duplo. Vala mrš.

A i sve i da mogu 1 za 1 dobiti pare nazad, ne bih mogao. Nema mi draže nego kad imam svoju kolekciju od najboljih ekskluziva i ps3 i da znam da ih mogu bilo kad igrati. Pogotovo što ja volim replayat igre.

Ali razumijem skroz ako netko kupi, odigra sve što hoće da odigra i proda nazad. I to je dobar način poslovanja hajmo reći. Samo ja to ne mogu da me hebeš .

viper89
Pa odmah ću kazati da eksluzive nisu bile na razini...kao što kažeš KZ i inFamous nisu top tier.
Što smo još imali? Knack? Driveclub? Bloodborne jednostavno nije moj žanr (jbg nisam sadomazo ), Order? Mehh.
Until Dawn je bio vrhunski. I tjt?
Xbox realno nema ništa...to što su oni izbacili je Forza i Halo kolekcija i petica. Mislim ok, ako netko želi XOne radi Forze i Haloa. Za upucat se.

Multiplatformi su bili u redu, ali nije mi sada ništa EXTRA pamtljivo još uvijek.
Mislim trebamo i razumjeti da ovaj gore popis PS2 igara u prvoj godini danas nije moguć. Igre su postale puno kompleksnije, skuplje, radi se skupi i vremenski zahtjevni mocap, onda razne animacije, voice acting pa treba sve to i ispeglati (koliko je moguće) i nadati se da nisi zahebao i uništio sebe kao deva. Nije lako.
AC je sebe uništio. Doslovno.
Jbg ionako sada dolaze najbolje igre...sredina je generacije i sada je vrijeme za sve one igre koje su počele svoj glavni developing 2012. kada su i počeli dostavljati prve rane dev kitove. Pobogu još Rockstar nije ništa izbacio ;-)
Treba biti malo strpljiv. Doći će igre.
Evo i clip sa eksluzivama za 2016. na ps4:
https://youtu.be/zpvES1qKKlE

Stvarno ih ima hrpa.

Uz TLG i U4, Detroit bi mogla bit dobra ekskluziva. novi GT kad 2020 izade demo.
A jednako vesele japanski naslovi poput Persone 5, DQXI, NNK2, Yakuza igara, Square igre...ima toga.

Sta ako je NX kodno ime za PS4k i ako je Sony kupio Nintendo.

Nexus - imali smo witchera 3 kao multiplatform generacije zasada

https://youtu.be/Z8Hsu_WLfgk

Misspellao si Division.

Battlefront i Witcher 3 su primjeri top tiera po pitanju techa za multiplatform. Bas ono top.

Edit:  divison kao top igra, opcenito igra ? xD svasta
Ja mislio o techu prica xD

Misspellao si Division.
Ozbiljno? Mislim da nisam...