Ne želim komentirati tamo ispod članaka...ono je žešći cancer.
Xbox Series X je prava zvijer, nema šta i uopće ne želim čuti komentare poput "midrange PC", "ahh kada to izađe već će biti nešto puno bolje na PC-u" i slično.
Ovaj gen je brutalka što se tiče techa. Praktički sve je unutra custom + što velika većina stvari još uvijek nije dostupna na tržištu niti je tu previše stvari "s police" kako se kaže.
Iznenađuje me ovakav pristup MS-a moram priznati. Ovako zvati novinare i ponajviše youtubere, pokazati cijeli hardver (doslovno iznutra), fascinantno kako se industrija promijenila. Pohvalno no možda to nešto u meni govori...možda će mi nedostajati to iščekivanje svega TEK kada konzola izađe, pa ćeprkanje po hardveru i slično, ali mora se priznati MS-u SVAKA ČAST.
Sony šuti zasada, da li oni imaju neke probleme u proizvodnji i s cijenom ili jačinom hardvera...to ne možemo znati. IMO obje će konzole biti tu negdje po snazi unutar 1TF, ako te brojke nisu relevantne više, pogotovo kada govorimo o ovako visokim brojkama + RDNA 2 daje puno više u 1TF od prijašnje GCN arhitekture. Baš i neće biti te real life povezivosti kao u prošlosti gdje bi možda i činilo razliku.
Svakako sam uzbuđen i jedva čekam prave igre da pokažu mišiće na ovom hardveru. Nema nekih opravdanja za devove, imaju CPU, imaju sigurno GPU, hrpu memorije (GD6), SSD i to custom rješenja (Sony mislim ima još i jače rješenje na ovom polju od XSX po rumorsima) tako da biti će zanimljivo.
Ne ide ovo ispod 500 eura...ako ne i više.
Jedina briga oko svega mi je u ovoj ekspanziji memorije (ne RAM, već SSD)...ovo što su oni predstavili ima skroz neko custom rješenje koje moraš kupovati kao i one Vita kartice prije. To bi mogla biti ahilova peta Xboxu jer ovo što su pokazali navodno može koštati i do 250 eura...to je baš previše, dok navodno Sony ima neko prihvatljivije rješenje proširenja memorije gdje će se moći koristiti i "obični SSD".