Dosta se prašine diže oko eventa u veljači, al evo par mojih razmišljanja.
Event neće biti 5.2. kako se nagađalo jer je to premalo vremena da pošalju pozivnice, a čim odu, to prvo leaka. Vjerojatno krajem mjeseca. Sve više se spominje 24.2., što je najizgledniji datum.
Igre će pokazati Guerilla, vjerojatno Horizon 2: Neki podnaslov.
Santa Monica bi mogla nastaviti GoW. Ja bi od jednog i drugog htio nove IP-ove, ali Sony treba safe bet.
Naughty Dog će pokazati samo tech demo novog IP-a, slično kao i s U4 svojevremeno. Jednostavno im je TLOU preblizu da bi imali još jednu igru spremnu naredne godine. Moguće da im je Sony osigurao kakvu finu licencu.
Mogla bi biti neka masivna bomba. Rockstar bi mogao imati GTA VI. Prošlo je sedam godina od petice.
Rocksteady neće biti, vjerojatno će ih Microsoft prisvojiti.
Bluepoint će pokazati svoju PS5 igru. Nagađa se Demons Souls, ali ja vjerujem da rade na Metal Gear Solidu. Najavili su da rade corner stone grafiku za PS5, a MGS je taman takva igra. Tight coridor sa čvrsto skriptiranim AI-em. To daje konzoli gotovo sav prostor da brutalno napucaju sve u grafiku, koja bi mogla biti čudo.
Quantic Dream će pokazati tech demo, slično kao Sorcerer svojevremeno. Možda i konačnu igru jer je već prošlo dosta od Detroita.
Nova igra od Insomniaca, moguće Spiderman, to uvijek prolazi kod publike.
Sony će dovući japance, tako da možemo očekivati Square Enix s next gen Final Fantasyem i Capcom s novim Resident Evilom.
Polyphony će imati tech demo, kako će GT eventualno izgledati za sto godina kad bude gotov.
Konzola će biti krajem listopada ili početkom studenog. Ne žele izgubiti tržište ili preskočiti ludnicu kao s prekasnim izlaskom PS4. Cijena vjerojatno 450 za 512 GB i 500 eura za 1 TB. SSD je još uvijek skupa komponenta i sigurno će ponuditi više modela.
Dual Shock 5 će isto biti dosta skuplji od DS4. Vjerojatno 80 Eura.
Sony će ponuditi bundle konzole od 1 TB, dva gamepada i launch igru za 600 Eura. To je top cijena koju mogu očekivati.
Kod nas, base konzola 3499 kuna, veći disk 3899, bundle 4599. DS5 - 649 kn. Konzole sto kuna gore-dolje. PS4 i Pro ove godine padaju na klasične Black Friday cijene. PS4 na cca 1600 i Pro na 2400.