Vijest nije nimalo iznenađujuća. 4K gaming košta i što god MS ponudio, bit će opet povoljnije od random PC konfiguracije sposobne za pristojano 4k igranje.
I treba sve gledati u širem poslovnom kontekstu - Sonyju je PlayStation izuzetno bitan i logično je nekako da će raditi manje tehničke leapove da izvuku iz postojeće publike što više nadogradnji. I time više keša. S time da je Sony dosta uložio u VR gaming pa će cijela ta Neo priča više poslužiti kao platforma za "premium VR iskustvo", nego li hvalisanje specifikacijama konzole.
Kod MS-a je sve drugačije. Osvježili su Xbox s reizdanjem za sve one koji imaju 1080p televizore (i sanirali time sve kritike na originalni dizajn One konzole), dok će vlasnike 4K telki targetirati sa Scorpiom. To je (trenutno) puno manja publika nešto boljeg imovinskog stanja pa će se shodno tome Scorpio oglašavati kao premium proizvod (kasnije će se to vjerojatno promijeniti).
Ono, u gotovo svakom intervjuu kažu "najjača konzola ikad". Žele na neki način dati ljudima do znanja da će to koštati, al' bože moj, što platiš to ćeš i dobiti.
U konačnici MS i Sony jesu konkurenti, no mislim da oboje svoje tržišne taktike mnogo više grade temeljem poslovnog okruženja kompletne firme, nego li prema tome što konkurent radi ili misli napraviti.
Mi ovdje gledamo na sve "PS4 je u ovoj generaciji pobjedio Xbox One".
MS više uopće ne vidi generacije - Spencer je u par navrata rekao da je njegova vizija Xboxa gejmanje bez ikakvih ograničenja - na Xboxu, PC-u, Scorpiu ili nečem desetom što će tek doći. Njihove igre će ubuduće raditi na svemu i neće više biti nekih ograničenja po pitanju korištenja stare periferije ili kompatibilnosti starih igara s novim hardwareom. Zato je zaživio taj backward compatibility X360 program.
Nezz, imam dojam da MS počinje polako graditi nešto novo iz temelja i ne obaziru se pretjerano na to što Sony sve radi trenutno.