Kakav 4K upscale?
Kada priključiš trenutni PS4 na 4K TV on rastegne sliku na njemu i sve radi. To već postoji.
Zbilja bi toliko riskirali da zbog VR-a izbacuju novu konzolu? Zbog neprovjerene tehnologije koja nije ni blizu prihvaćena? Ne znam da bi se baš toliko riskiralo zbog toga.
Ni PS3 nije mogao pošteno vrtiti 3D prikaz (kada je bio "in") pa nisu radili upgrade, a Sony je tada baš jako gurao 3D TV-ove i tech.
Izvjesno je da će PS4K ponuditi najbolji mogući upscale jer će upravo ta funkcija biti jedan of fokusa te konzole. Čak se spekulira da bi neke igre PS4K mogao nativno prikazivati u 2K a ostatak bi se upscaleao do 4K. Osim toga, tu je i podrška za nove diskove (članak koji je nedavno Zero pisao) koji će omogućavati najbolju kvalitetu slike (filmova) koja će u to vrijeme biti dostupna. Dakle u kontekstu 4K prikaza PS4K nuditi će filmove u 4K rezoluciji do 60 fps-a uz 10 bitni prikaz boje a to su standardi koji se neće premašiti do 8K rezolucije.
Po pitanju 3D-a, taj prikaz nije imao ni izbliza podršku industrije kakvu ima VR. U slučaju 3D prikaza u Sonyu su očito i sami bili skeptični prema toj tehnologiji budući joj nisu posvetili posebnu konzolu kao u slučaju VR-a. Gaming industrija kudikamo više zagovara VR nego što je TV industrija svojevremeno gurala 3D.
Ne znam koliko je to pametno samo zbog VR-a i 4K TV-a to raditi.
Kod 3D-a Sony baš nije ni bio u situaciji raditi neki upgrade jer su se taman počeli oporavljati sa PS3 i prodaja je rasla.
Sada su dominantni pa valjda misle da sve što izbace da će proći.
Meni se ne čini kao pametna ideja. Vidjet ćemo.