U manirima svemira, prosječna egzistencija čovjeka je kraća nego treptaj oka. Pa vi gubite vrijeme.

sa poštovanjem

USA nam je generacijama pojam uspjeha i načina života a multinacionalna su i multikulturalna zemlja u svakom pogledu…dok mi praktički 100% "čisti" brojčano propadamo i to rapidno. Još malo pa neće imati tko pilotirati te Rafale koje smo kupili.

Sterlok

Da, zato imaš pokret BLM i termine ilegal aliens, police brutality tamo🙄

Ako je netko ksenofobna nacija to su amerikanci.

Btw. crnci koje tamane i diskriminiraju su njihova nacija od početka. Meksikanci prolaze bolje.

Europa je jako miran kontinent i skupina raznih nacija, rasa i religija ako usporedimo ostatak svijeta.

Kod nas je problem niskih primanja a mladi bi sve servirano.

Kod nas je problem da bi se ljudi hebali ali da im ne uđe.

Hrvatska je odlicna, malo poboljšat zdrastvo, školstvo i sudstvo i to je to…vecina nas ima svoje kuce/stanove a za osnovne potrebe imamo sve što nam treba…problem su iluzije zapada koje se forsiraju (preskupi auti, markice, skupi gadgeti i putovanja😁)

Sve je to kamilica u odnosu na problem nataliteta koji ide strmoglavo u nepovrat. Bez stranaca nebu ništa.

stitrek

Većina nas nema svoje kuće/stanove kolega.

Podaci su javno dostupni.

U tome je problem najveći.

Stanovi i kuće su najskuplja investicija. U hr užas kamo idu cijene.

Da bi kupio stan ili gradio kuću moraš imati visoka mjesečna primanja za kredit. Imam 31 g, primanja malo veća za HR standard ali još se nisam odlučio na kredit od 15 god. sa ratom od 520 eura mesečno za 70 000 eura, to ti je dosta za 35 kvadrata. Ak oćeš nešto bolje, pogotovo ZG onda 130 000 eura pa naviše.

Ili budi podstanar cijeli život ko švaba, sam ili kod roditelja. Kod roditelja se isto mora plaćati osim ako nisi parazit.

pravednik ja mislim da je u Hrvatskoj lakše kupiti kuću nego u Austriji. Odnos plaća i cijene nekretnina je puno veći u Austriji. Ja živim u pokrajini Tirol, a on je nakon glavnog grada Beča najskuplji dio Austrije. Ovdje dođe stan od nekih 80qm minimalno 350.000€. Tu ne pomaže ni moja plaća od 2.400€ neto, koja je iznadprosječna. A kuću kupiti ovdje je za veliku većinu samo san. Uspiju neki koji su naslijedili veliku svotu novaca ili staru kuću pa je renovirali. Kuće se ovdje kreću od pola milijuna pa nadalje, oko 800.000 treba iskešireti za novu, ako nemaš ni zemljište. A kako su moji tu došli za vrijeme rata, krenuli smo od nule.

Edit: ovo su prosječne cijene kuća. Treba uzet u obzir da u pokrajinama čije su cijene niske ima puno sela Bogu iza nogu gdje nema industrije i radnih mjesta u blizini, koji onda srozaju taj prosjek. U takvim pokrajinama su cijene blizu većih gradova duplo veće od prosjeka.

milicevic87

Napisao sam da su gore svi podstanari, isto tak pad originalnog stanovništva kao u HR.

Grdo je u svakom slučaju dok nebreš osigurati osnove za razvoj života a to je dom k tome si zaposlen sa dobrim primanjima.

20 dana kasnije

https://www.euronews.com/my-europe/2024/05/31/far-right-activist-and-others-hurt-in-stabbing-in-mannheim-germany

Europo probudi se.

Ako sam dobro skužio, musliman je nožem napao neke ljude, policija je došla i počela uhićivati napadnute ljude (žrtve), a onda je taj isti napadač nož zabio policajcu u vrat.

Evo i video: https://twitter.com/disclosetv/status/1796502064862040330/mediaViewer?currentTweet=1796502064862040330&currentTweetUser=disclosetv

No tak nekak, murjaci redom nesposobna djeca.

To se dešava i kod nas, akamedija prima sve i svašta.

Policajac preminuo. Napadač je navodno 25-o godišnji Afganistanac. Baš čudno.

Brijac Policajac preminuo.

Lik umjesto da je zajedno sa kolegama sprečavao napadača da izbode ljude, on napao čovjeka koji protestira i drži ga koljenom na podu okrenut leđima napadaču, da bi ga onda taj napadač ubo u vrat i usmrtio, dok ostali policajci gledaju. Možda sam nehuman, ali ne mogu reći da mi je takvih endema previše žao.

Toliko je sposobna policija da se ne usudis hodati po bijelom danu više jer da je bilo više od jednog napadača, kontam da bi naguzili i više policajaca i civila. Komedija od države i policije.

Sad oni pale svijeće i nose cvijeće i tuguju, a jedan hitac je mogao sprjeciti sve.

maverick

Malo je drukčije zapravo. Napadač je napao čovjeka 1 i dok se taj čovjek 1 branio od napada nožem počeo ga je udarati čovjek 2. Znači napadač je mahao nožem prema čovjeku 1, a iza njega (čovjeka 1) došao je čovjek 2 i počeo ga udarati. Policajac u toj strci nije znao ko tu koga i srušio je na pod čovjeka 2 (znači isto negativca u ovoj priči, ali ne glavnog napadača) i onda ga je napadač ubo nožem u vrat i tjt.

Brijac koliko ja vidim porusen čovjek od strane policije ima istu jaknu kao ovi na štandu što prosvjeduju.

Na kraju kako god bilo nisu reagirali na lika s nožem, do te mjere da je više puta uspio mahati nožem i više puta izbosti policajca.

Na kraju pucaju tek nakon 72. upozorenja.

copy/paste jednog fb statusa od jučer

"Ove fotografije jučerašnje stravične nesreće kod Novske, poslao mi je izvor koji pojašnjava da se u kamionu u koji se zabio vozač bmw-a, nalazilo nekoliko desetaka ilegalnih migranata, koji su nakon nesreće iskoristili priliku i pobjegli prema šumi. Prema tvrdnji izvora, polagano su se kretali, dok ih je navodno pratila civilna i vojna policija. U međuvremenu su neki pisali da nije riječ o ilegalnim migrantima, nego Romima, međutim, ako je to istina, postavlja se pitanje odakle su se stvorili i zašto bi ostavili vozila i napustili mjesto događaja? Prema onome što vidim na fotografijama i tvrdnjama svjedoka, radi se o većem broju ilegalnih migranata."

Evo, sad samo čekam komentar: "OMG, eliminirali su naše da bi napravili mjesta za njih".

Zero kakve to veze ima? Jesi ti za ilegalnu imigraciju? Jel tebi normalno da se ljudi prevoze u kamionu?

Neka udju legalno i gotovo.

Sve doktori i inženjeri vjerujem.