Hee, Hoo

Ljudi, evo mesta da malo pricam o mangama, bacim koju preporuku i slicno.

Usput taman malo prosaram moje video uretke i svi srecni.

Necu ovu temu zatrpavati svim videima sa kanala, vec samo sa ovim preporukama koje cu raditi s vremna na vreme.

Kao i uvek svaka diskusija je dobro dosla, uvek sam otoren za procitati nesto novo , tako da bacajte preporuke takodje.

Da ne davim evo dva vide-a pa kome se svidja super, kome ne…jebat ga,sutra je novi dan.

Daemons of the Shadow Realm - novi serijal Hiromu Arakawe (Fullmetal Alchemist), procitao prva tri broja i za sad veoma dobro, odlican art, zanimljivi likovi, super akcija i fin humor, vise u vide-u ispod.

Ovo je drugi video u ovom formatu i ako ima puno mesta za napredak, cini mi se da je ispao bolje od prvog.

Dandadan - Procitao prvih 6 brojeva i upste me ne cudi sto za ovo uskoro izlazi i anime adaptacija, YUKINOBU TATSU je bio asistent TATSUKI FUJIMOTO-u (Chainsaw Man) i ako vam se CM svideo ima velike sanse da ce i ovo.

Ovo je ujedno i prvi video koji sam odradio tako da ima mozda malo vise problema.

Cim naidjem na nesto vredno preporuke…..cu da nabacim.

• FFA +1
7 dana kasnije

Evo jos jedan video.

3 veoma fine horor mange koje mozda i nisu poznate svima.

I ako se kroz sve provlaci horor tema mislim da sve tri imaju dosta drugaciji smek.

5 dana kasnije

Uzeo Uzumaki. Po mnogima najbolji uradak Junji Ito-a. Pa napišem nešto više kada pročitam.

A i da AbelKOsMos dignem malo topic.

maverick

I meni je verovatno najbolji njegov rad, barem sto se tice tih duzih prica, mada i ima i jako finih kratkih, kao :

Enigma of Amigara Fault

Hanging balloons

The long dream

Ali isto tako ima dosta koje su bas prosecne.

I meni je bas stigla posta, tako da cu uskoro nabacit sta sam nabavia.

6 dana kasnije

Evo jos preporuka.

Akcija, cudovista, kaiju i Inio Asano jos jedanput pokazuje zasto je majstor svog zanata.

Ovo su tri mange sa manje od 30 captera za sad, tako da su jos u svojim zacecima.

7 dana kasnije
      8 dana kasnije

AbelKOsMos dobar video. Vagabond je uz Berserk najbolje nacrtana manga, a i o priči sam samo hvale čuo, uz to se drži povijesnih činjenica. Ja čekam da izadje novo 2 u 1 izdanje u Njemačkoj koje ide u većem formatu jer, baš kao što si i sam rekao, ta manga zaslužuje veći format.

Nego jel kupuješ srpsko izdanje Berserk mange? Do sada sam nabavio prvih 8 od 9 brojeva. Frend kada ide za Srbiju mi donese u Njem.

Naravno Deluxe izdanje sam kompletirao

maverick

Da Viz me je bas zavukao za Vagabonda, mislim da cu verovatno popustiti i kad se skupi nesto vise deluxe brojeva i poceti kupovati.

Jako malo vremena provodem u srbiji (odem jedanput godisnje)tako da ne kupujem nista za ozbiljno ali kupim odredjene brojeve sa kaverima koji mi se svidjaju cisto da podrzim kolko tolko, plus jako se borim sa mestom i policama tako da bas nemrem poduplavati serijale 🙂

Viz je najavio nove mange za sledecu godinu i ovo je moj kratki osvrt na neka od izdanja kojima se veselim.

5 dana kasnije

Citalo se fino u proslih par dana pa evo mali komentar na neke od tih naslova.

4 dana kasnije

Neke mange koje izlaze ovaj mesec i vredne su paznje.

Jos misljenja o naslovima koja sam procitao u poslednjih par dana.

14 dana kasnije
        7 dana kasnije

Zanimljivi manga naslovi koji izlaze ovaj mesec.

Legendary_Hero

Veoma drag, to mi je bila jedna od prvih mangi koje sam procitao.

Art je na trenutke apsolutno fantastican i borbe su do jaja.

Plot i likovi se malo zamrse u drugom delu ali meni je fina alternativa na nesto tipa Berserk.

To je takodje jedini manga serijal koji procitam ceo svake godine.