Ovo ce mozda zvucati glupo, ali pisem zbog ljudi koji prvi put igraju, a nemaju iskustva sa prethodnim delom. Zato sto je konfuzno.
Opremu popravljate na sledeci nacin:
1. Kod prodavaca (kovac, obucar, krojac) zavisi od opreme. Nisu svi odmah dostupni i ne nalaze se svi na jednom mestu. I to kosta.
2. Oruzje, pre svega maceve mozete besplatno popraviti u dvoristu, blizu kovaca na onom rotirajucem kamenom tocku.
3. Kutije sa alatom, njih mozete kupiti kod prodavaca koji su specijalisti ili ih naci na razne nacine.
Ali tu je trik, ako vam je lvl nizak,necete ih moci koristiti.Mislim na level koji se odnosi na pravljenje opreme i oruzja.
Pazite na kvalitet jer isto ime ne znaci istu opremu, oni novcici da strane su indikator.
Ovo me je najvise zbunilo u prvoj igri i skroz sam zaboravio tu mehaniku.
Ljudi takodje cesto misle da kovac popravlja sve, ali on moze samo metalne delove da sredi.
Krojac sreduje tkaninu, ali vam nece popraviti cipele, tu dolazi obucar.
Zvucim kao idiot, jer je ovo krajnje banalno, ali nije objasnjeno i dovodi do hrpe konfuzije i frustracije.
Takodje, nisu svi prodavci istog kvaliteta i ne moze svaki kovac da vam popravi svaki oklop, za to treba master.
I to nije bas svima jasno.
Luk popravljate kutijom sa alatom (kit) ili kod streličara.
Dakle, bas ogromna varijacija oruzja i opreme, kod mnogooo razlicitih specijalista za njihovo odrzavanje, koji su svuda razbacani.
Proklete cipele u pocetnoj regiji popravlja lik kod koga ste nasli svog konja.
Wtf??
U svakom slucaju, nadam se da ce ovo biti od pomoci.
Potrudi se da ne smrdite.
Jesus Christ be praised!