Kupljeno. Malo sam u stisci ovih dana ali igra se za vikend.
Kingdom Come: Deliverance II
I just constantly found it to be a miserable slog to engage with, where everything was ten times more overblown than it had any business being. There’s a fascinating sandbox deep down within it, but digging through the mountain of muck to appreciate it was simply more than I could stand most of the time.
Bas ovako i ja mislim o KCD1. Ali sam ipak narucio dvicu.
ThomasAAnderson zato što dati ocjenu 50 igri kojoj je prosječna ocjena blizu 90 znači jesti govna, a to je definicija govnara. Još kad iskoristiš riječ unabashedly čini te još malo većim govnarom.
Jedva čekam zaigrati.
Za svaku igru ima takvih tak i za ovu.
Meni je super kak je Eurogamer dao 6/10, a za Dragon age 10/10
Igra je 90 materijal. Kao mane vidim da se navode predugi dijalozi, politikanstvo i rastezanje price (nemam problem s time), te jako tesko na pocetku, poprilicno lagano kasnije, sto je onako gotovo svaki open world rpg tako da ni s time nemam problem
- Uređivano
Jedinica i dan danas izgleda super, ali nakon igranja dvojke vidi se pomak u prezentaciji; mnogo, mnogo ljepše. Modeli likova su drastično bolji.
Legendarni Capon izgleda generaciju bolje u ovoj igri!
U dvojci
U jedinici
Svi ovi kompresirani videi ne prikazuju igru u punom sjaju.
I btw, igra nema HDR te je preporuka u PS meniju isključiti automatski HDR tko ima always ON
VIše detalja kasnije, idem u Henrijeve cipele…
doktor1 igra nema HDR
Da Bog da im djeca slabo ucila.
- Uređivano
Ponešto dojmova nakon tri sata.
Prvo, toliko negdje traje uvod. Striktno linearno iskustvo, ali Capon je tako dobro odrađen da je zabavno. Uglavnom, dobar uvod u igru. Primjetio sam neki LOD pop in na samom početku u cut scenama no posle ga više nije bilo.
Nisam imao previše borbe no ona je kao i kretanje puno bolja i fluidnija. Naravno, kako se lik razvija to postane sve bolje i bolje.
Pohvale na reakciju svijeta na naše postupke, izgled i slično. Svijet je puno življi sa više životinja, ljudi, samih Henrijevih komentara kao i NPC koji će nam često nešto dobaciti
Same kontrole na kontroleru su puno bolje odrađene nego prije. PS5 ima i neke funkcije poput žutog svjetla kada stamina pada, crvenog kada je health loš itd.
Gluma je drastično bolja nego prije. Nisam vidio puno likova no Henry i Capon su odlični. Tu bi se nadovezo da u cutscenama likovi izgledaju mnogo bolje nego u gameplayu gdje su i dalje drveni.
No grafički je igra dosta iznad svog prethodnika! Sami dizajn svijeta je raznovrsniji sa stvarno odličnim lokacijama. UI je predivan i baš je dobro odrađen.
Vizualno na PS5 izgleda odlično, nema popinga, (osim kao šta sam reko nekog čudnog praktički na samom početku igre u cutscenama) radi glatko i ne fali HDR. Boje su super, svijet izgleda živ itd.
Da su modeli likova makar u rangu cut scena i da je tranzicija između gamepalya i cut scena glađa, tj da nema crnog ekrana na pola sekunde te je nekako bolje odrađena, prezentacijski bi ovo bilo 10/10.
chono zasto ne lupas screenshote, nego slikas mobitelom TV?
Pretpostavljam valjda da se vidi i da bez hdr-a dobro izgleda.
- Uređivano
Screenshotovi ne ispadaju kao šta igra izgleda na TVu; tamniji su i fali im saturacije. To sa local dimmingom na max i svjetlinom na 85 na televiziji izgleda 100x bolje nego na skrinsima
Na slici sa telefonom je previše saturacije kao šta telefon to inače napravi sa slikom od televizije, dok screenshot izgleda meh:
Inače, puno interaktivniji svijet; ono šta je falilo u jedinci; "kočije" i puno bogatiji životinjski svijet! Kao i reakcije životinja na nas.
Ove dvije kočije su pod pratnjom dvojice stražara došle na lokaciju, u jednoj je razna roba dok su u drugoj sjedila dva lika. Nakon dolaska u selo, izašli su i poustili kočije a mislim oni otišli nešto radit.
Dok sam pratio kočiju po putu su se dvojica tipova sastrane šaketali samo u donjim hlačama….
Inače, na PS5 PRO draw distance je odličan i nema popinga
Dogodi se tu i tamo, ali draw distance je bolji nego na jedinici na PCu sa modovima za LOD. A radi ko "putar"
Video šetnje koji izgleda užasno i bljedo, ali pokazuje kako Henry komentira spomenik bogovima, interakciju sa raslinjem, spomenute kočije na putu prema selu i dva tipa koja se mlate….
doktor1 kakav je combat u igri? Jel se brzo navikneš? Nisam nikad igrao prvi dio, pa neznam na koji način funkcionira s kojeg smjera zamahneš oružje.
Borba je nešto pojednostavljena i brža. Counteri su bolje odrađeni.
Naravno kako se razvija lik dobivaju se combo udarci šta to čini đnogo zabavnijim.
Tu su i opcije da se deremo i vrištimo na npca dok se borimo te ovaj može valjda i pobjeć i slično.
A za napredovat u borbi sa oružjem, moramo koristit odabrano oružje, (macu, mač….), npr, nečemo napredovat sa mačevima ako koristimo luk i strijelu….
doktor1 znači napreduje se kao i u jedinici.
A to da je borba jednostavnija to mi ne pada dobro.
U jedinici bas moras masterat borbu. Nema veceg gusta kad te netko ful gearan napadne dok si na putu a ti ga izdominiraš kao najgoru kurvu, opljačkaš ga, prodaš sav loot, platiš pravim kurvama da ti nasapunjaju mačora i onda odeš i izjebeš svoju ribu. Bohemian flex bro.
Česi, poljaci, ukrajinci, hrvati pa i rusi imaju sjajne developere koji znaju svoj posel.
Prvu igru nisam igral, odnosno mislim da sam samo demo odigral kad je bil dostupan za PS4.
Ovu drugu igru sam malo popratil na Raptileos YT kanalu i mogu reć da je to indie igretina kakve u posljednje vrijeme nije dugo bilo. Sjajan posel su Warhorse napravili.
Nije ovo indie igra.
Neki kvalitetniji AA naslov ili AAA sa temua