DEVELOPER: Capcom Production Studio
IZDAVAČ: Capcom
DATUM: 11.01.2005
PLATFORME: Gamecube
Diskusija za Resident Evil 4 Remake (2023.):
Resident Evil 4 Remake
TRAILER:
Temu otvaram samo iz poštovanja prema originalu, pošto je nema na forumu u ovakvom obliku a zaslužuje zbilja a da i ponešto napišem kako je to bilo kod mene.
Ispisani su mnogi komentari hvale ali i pokude ali slažemo se manje više svi da je Resident Evil 4 (2005) izmjenio ne samo inertnu putanju RE serijala već i putanju gaminga uopće.
Resident Evil 4 je ekskluzivno izašla za Gamecube konzolu 2005 i zasigurno je prodavala Gamecube više no što je Gamecube prodavao igru.😁
-Meni je RE3: Nemesis do tada bila zadnje prijeđena RE igra i čekao nastavak RE4 kao ozebli sunce. Dočekao sam ga ali možda prekasno je stigao i još se dogodio "shit" kako je igrati kada je rađena za neku ljubičastu kocku koju nisam možda namjeravao nikad kupit jer mi je ruku na srce bila tako ružna, šta ja mogu kada mi jest.
Bio sam momentalno žalostan ujedno i ljut kao pas što Capcom tradicionalno sa svojim zombićima prelazi sa Sonyja na Nintendo ali tržište je takvo jbg. Capcom je svoju revoluciju odlučio započeti na Nintendu što je možda i sa jedne strane logično jer predstavili su se kućnim igračima na Nintendovom NES-u i odužili su mu se dobrano za uspjehe.
Ubrzo je stigla igra i na PS2 kao neki port koji nije tako lijepo izgledao kao na GC-u ali ja sam do tada već bio polumrtav gamer i nije me bilo uopće briga.
Nije mi bila namjera nabavljat nikakav PS2 a već se PS3 nadzirao i vrijeme me pregazilo. Dakle kupovati PS2 samo zbog nekog prosječnog porta kojeg kao da je Gamecube prožvakao i ispljunuo a PS2 je to pokupio i nastavio žvakati, dobro malo pretjerujem ali paše mi uz čitavu misao, hehe!
Vrag je spavao u meni cijelo to vrijeme dok se RE razvijao, nastavljao sa brojevima u naslovima ali i vrtio po mnogim domovima zabavljajući mladež. Taj isti vrag koji me drmao sa vremena na vrijeme probudio me negdje krajem 2009 g. i vratio mi nanovo RE serijal u moj interes. Kopkalo me još ono od prije dal da se ubacim općenito u gaming ili ignoriram sve skupa i svoj najdraži serijal.
Ne, ne mogu ga samo tako odbaciti pogotovo nakon toliko izgubljenih noćnih sati i mojih očiju, vrtoglavica od silnog buljenja u ekran, bilo bi žalosno odbaciti nešto što me nekoć tako veselilo. Dakle imao sam kakav takav PC i pitao sam se ima li kakav port za PC da odigram taj jebeni RE nastavak kojeg sam čekao i bilo ga je naravno ali problemi su ipak postojali na nekim računalima (pročitah komentare od drugih da im ne štima), svašta nešto od podrške miša i kontrolera i sl.
Našao sam nešto naoko valjano i to instalirao i vidi vraga igrao sam sve do djela drugog encorea velike grdosije x2 i freeze. Jebeni bug. dođeš teškom mukom do tamo i stalno freeze na istom mjestu. Opet shit oko igre.
Čekam još neko vrijeme da se pojavi neki bolji patch i da bude to stabilno. Nađoh opet nešto i još bolje nego ono prije.
Dođem opet do friiiiziranog djela sa strahom da mi se ne ponovi deja vu ali nije, toooooo, nisam više igrao od silne sreće. Rekoh ko jebe te "el giganteje" več ću ja njih opizdit, ne smrzava mi se ekran čovječe, mogu nastavit igrati. Nastavljam nakon nekog vremena dalje, odmah po završetku nabavljam i RE5 odigram ga pa RE6, RE:R1, R2, RE0, RE remake (plus pokoji spin off naslov koje nisam sve odigrao) i sad odjednom resident evila pun lulek. Moj RE4 put bio bome trnovit. Tako je to sa piratlukom u počecima. A sada da se podsjetimo kako se radio RE4.
Pogledajte ako još niste ovaj kratki video o stvaranju te fenomenalne videoigre.