Upravo gledam reprizu emisije Ljutih 9 kad je bio gost stand up komičar kojeg poznam samo iz Stanja nacije na RTLTV.
Pa mi pala ideja za ovu novu temu.
Baza tko šta voli od ljutih začina, umaka i općenito koliko ste sa ljutom hranom na TI.
Koliko trpite i koja vam je najljuća paprika, umak, sl. koji ste ikad probali? Te kakve ste simptome trpili 😂
Ja nisam dosad dalje od obične čili papričice. Ima ih više vrsta tako da sam jednu možda najljuću dosad i počeo štucat ko šašav, suze liti, rekoh, šta dere u vražju mater ali uživao sam u tome.
Sjećam se jednom ko klinac kad je tata nabavio neke malene ljute okrugle papričice i stavljao je to u hranu, odnosno jednu do dvije sjemenke u juhicu i bilo dost to šarfastično. Neznam kako su se zvale ali to mi je obilježilo djetinjstvo i kao jedan od prvih susreta sa ljutim otada volim ljuću hranu i to mi je ko neki fetiš.
Nema tog jela pogotovo tekućeg gdje ne stavljam čili, čak i u neke kolače, ponekad u palačinke pa voće, jagode npr. kad ih jedem onako zgnječene pa stavim si malo i čilija tek toliko da ih osnažim za aromu.
Hren kupujem onaj bez dodataka, kečap što ljući, majonezu sa čilijem. Sav gorim hehe!
Razmišljam da nabavim te neke ljute umake ko ove iz tv emisije pa da probam i to.
Ljuto, gorko i trpko su inače za zdrave ljude najzdraviji okusi.