Sweet Baby... Jesus Christ almighty?
stitrek bilo bi interesantno da u novoj BF kampanji bad-ass žena ala Lara Croft bude protagonist.
Pa meni osobno bi bilo, nije da ni danas nema puno dobrih igara sa ženama u glavnim ulogama. Poanta je samo da bi priča trebala krenuti iz mašte, ideje nekog kreatora ili tima kreatora, neopterećena nekim templateovima poput ove ankete za koju i dalje ne vidim smisao
sisata ženska sa dobrim dupetom i 50 calom je san svakog muškarca.
Dobro sada znam koju još igru necu igrati…
- Uređivano
Ja mislim da nikad nije bio problem kod pojavljivanja netipičnih skupina u povjesnim scenarijima u koje ne pripadaju.
Problem se počeo javljati kad je svaki takav primjer počeo bit praćen sa ideološkim parolama i propagandom da se radi nešto za žene ili crnce ili bilo koga što nije viđeno prije.
A ljudi nisu glupi i gledali su faking Ripley u Alienu još osamdesetih.
Izađe Black Panther i marketiran je kao prvi crni superheroj i svi mediji su pratili te PR smjernice kao da su Biblija, a Blade je bio valjda kinez.
Kad ti je glavni selling point filma, igre ili bilo čega to kojeg je spola ili rase glavni lik, onda se nemoj čudit kad se ne prodaje.
wooddiebone Blade je bio valjda kinez.
Ima još jedan prije njega, samo što nije dobio toliko pozornosti. Doduše, vidi se i zašto:
wooddiebone Izađe Black Panther i marketiran je kao prvi crni superheroj i svi mediji su pratili te PR smjernice kao da su Biblija, a Blade je bio valjda kinez.
Znam da ću požaliti što uopće otvaram ovu temu, ali - Black Panther je bio hvaljen jer je prvi superheroj film koji je pričao, prikazivao i implementirao afričku kulturu u glavne teme filma, karakterizacija likova i pouke filma se direktno izvode iz afričke kulture i njene povijesti, kompletni cast i redatelj su bili afroamerikanci koji su ispričali priču iz svoje perspektive.
Blade je bio lik tamnije puti što nije imalo nikakvog utjecaja na priču, likove ni ništa osim što ga glumi Snipes.
- Uređivano
Ja ne umanjujem prikaz afričke kulture u Black Pantheru, zapravo mislim da je Wakanda, pogotovo na rijetko prikazanim street level scenama odrađena jako životopisno i kvalitetno. Htio sam gledati još.
Ali nije bila ni poanta kvaliteta proizvoda nego predatorni marketing koji koristi kontroverzu da bi dobio pažnju i medijski prostor umjesto da privlači korisnika prikazom samog sadržaja.
Takav marketing je izuzetno neodgovoran i preuzima dobar dio zasluga za podjelu i radikalizaciju društva kakvu vidimo zadnjih 10ak godina.
https://www.yahoo.com/finance/video/citi-pepsico-latest-companies-roll-214833235.html
Svijet polako zacjeljuje.