StarFox_N
Ja sam miŔljenja da jutuberi ne pokopavaju igre ili filmove ili koji god produkt zabavne industrije.
Zato Å”to uzmem igru i odigram i vidim sam da je smeÄe. Ne treba mi jutuber za to. I veÄina ljudi to radi.
Evo ti primjer Star Wars Acolytea i witch huntom na jutubera Star Wars Theory kojeg se krivi da je jedan od glavnih inicijatora hejta protiv Acolytea.
Isto vrijedi i za Critical Drinkera.
ZnaÄi vidio sam Acolyte, Acolyte je smeÄe.
Ako neko kaže da je Acolyte smeÄe i hrpa ljudi mu povjeruje, apsolutno je opravdano jer je serija smeÄe.
To je doslovno poanta kritiÄara, a hrpetina ljudi se okomila na jedinu skupinu neovisnih krotiÄara i predstavnike fanova.
Suludo je pretpostaviti da proizvodi flopaju zbog jutub kritiÄara.
Ako idem gledat Acolyte i smeÄe mi je to znaÄi da Lucasfilm nije radio tu seriju za mene koji sam fan star warsa i koji je pratio Star Wars cjeli život, utuko masu love i ljubavi u njega zbog Äega je i postao 4 milijarde dolara vrijedan IP, nego su radili seriju za Å”to Å”iru skupinu ljudi da bi maksimizirali profite na kraju godine i podjelili si bonuse.
Ako je neÅ”to raÄeno sa takvim ciljem onda ne bi trebalo Äudit Å”to se ljudima ne sviÄa.
Äesto u zadnje vrijeme Äujemo pojam Toxic Positivity i Äini mi se da s pojavom tog pojma konaÄno javnost poÄinje shvaÄati da ne polaze sve kritike iz hejta i želje za pregledima nego da postoji vrlo aktivna struja manipulacije svih slojeva druÅ”tva koja ih uvjerava da je tako.
Kad je kontroverzno priÄati o problemima, onda se problemi ne rjeÅ”avaju. Samo se svi svaÄaju oko njih, a neko se tu okoristi. To vrijedi za biznis isto kolko i za druÅ”tveno politiÄke teme.