Ma da???? Ooo jbt život kakva godina. Još danas Oblivion…jbt život.

WTF? Je li to neki update ili cijela igra? Imam ju još od EA dana ali nije bilo nekih značajnih pomaka u developmentu.

Da, sad sam išo malo bolje gledat / čitat.

Pas mater, baš sam se ponadal.

Dobro je. I bolje. Ima toliko toga. 🤣

renda prvo mi uljepsas godinu i onda kurac!

kako ti je uljepšo kurac?

prayer je, igra je napredovala jako puno i sve bolja je. Release je jako blizu

chono

Budem bacio oko, ali nemam baš neku želju se nešto pretjerano upustiti u igru koja nije gotova barem ovom obliku.

prayer tako i ja, strpljivo cekam. Dok god mi resetiraju sadrzaj i poniste svakim vecim updateom, nije mi napeto. Manor Lords je druga prica

Nadam se da ce popravit performanse na steamdecku. Neopzimiziran dost naspram lies of P recimo koji ide u 70 do 90 fpsa

@fensisuperstar imali su velikih problema na samom pocetku, mislim da su to popeglali, tako da bi mogla i Deck verzija dobit malo ljubavi

Fenix Ok, evo bez gifa.

Early Access igre inace na gotivim.

Igra izgleda super na prvi pogled (šareno i bajkovito), ali sve ostalo je ispod očekivanja. Kako citam, tehnicki je loše ali peglaju postepeno, inventory je ograničen i nepraktičan, nema ni opcije pauze u solo modu.

Dalje se navodi kako su RPG elementi plitki i brzo postanu dosadni. Kamera mi posebno smeta – polupticija perspektiva stvara distancu i ubija svaki osjećaj uranjanja u svijet. Umjesto da se uživim, osjecao bi se kao da gledam kako neko gleda kako neko igra.

14 dana kasnije

Ok. Znači upravo ugasio igru i vidim dolazi hotfix sa dosta dobrih promjena koji zapravo mene ne diraju jer nisu nešto što će utjecati na to kakvo je moje mišljenje o igri nakon što sam završio priču i malo udarao po "endgame" contentu..

Za početak NRFTW je tehnički krš na razini Skyrima. Na steamdecku ima katastrofalne performanse jer realno ima 0 optimizacije za steamdeck. Na pcu igra radi "okej" ali sa time da imam 3060ti i 5700 x3d mislim da bi ovakvu igru trebao vrtit u 250 fpsa a ne u 90. ima brdo bugova, grafičkih glitcheva, problema sa fizikom. Mislim mob koji te udari nogom ako te udari kad zatrza igra te opali kao da je DoomGuy i lansira te van platforme i ubije te fall damage. Oh da, mislim da sam 95% puta umro tako što sam pao jer je igra ponekad retardirana kad skačeš i doslovno te baci u krivo stranu. Ali ajmo izignorirati sve ovo jer su to performanse i kad će se ispolirati.

Kakva je igra?

Za početak ova igra je vrlo čudna, ali zapravo nije teška. I ne ovo nije Souls like. Ja sam doslovno prešao čitavu igru bez jednog parrya. Sa 2handerom i samo sam jebeno smešao. Udaraj R1 dok neprijatelj ne umre. I najbolje od svega osim u boss fajtovima u 99% slučajeva ako kreneš bulijat moba ti ćeš pobjedit trade war.

naravno igrao sam STRENGTH ENDURANCE VITALITY EVERYTHING YOU COULD EVER WANT.

Giphy - Activate Dark Souls GIF by BANDAI NAMCO

0 dexa jer dex je za pičke right?

Uglavnom igrao sam čisti bass cannon build, vatreni zweihander strenght hp stamina i equipment load. I funkcioniralo je fantastično, bio sam većinom u fast/mid rollu iako je u ovoj igri fast roll fast dash, mid roll je mid roll, a fat roll je 5% sporiji mid roll i malo sporije trčanje. Ali kad si fat onda imaš op shoulder bash kojeg btw nisam još niti jedamput iskoristio

Giphy - laughing GIF

shoulder bash? parry? Dodge? Pičke.

No. skrećem sa teme. Igra je 50% zabavna i 50% jebeno iritantna. leveliranje weapona i armora je nešto najretadiranije ikad. Prvo ako nađeš fakat dobar weapon i želiš ga levelirati doći ćeš do dijela gdje ti traži materijale koje btw tek nađeš u predzadnjoj ili zadnjoj mapi u igri, a weaponi koji dropaju u zoni koji su niži od te zone su veći level od tog weapona i kad prođeš taj level traži te materijale iz početne zone znači jebo ti bog mater tko je dizajnirao upgrading path. Ja sam srećom našao dobar 2hander udario mu runu da mu doda vatru i doslovno sam jebo kevu do kraja igre. I nakon što sam uspio skupit 2 medvjeđe panđe dignuo sam oružje na level 12 i sad imam 4 levela koja fizički nisam mogao napraviti zato što materijali za 13 14 15 i 16 nivo zahtijevaju endgame materijale i doslovno sam morao napustit moj op 2hander i uzeti drugi 2hander jer mi je pao kao level 16 :-). Naravno ima drugačiji moveset i to doslovno nije to. Ali, nemoš igrati endgame sa slabijim weaponom jer će pasti seks kao u Severine.

Srećom ima tu Crucible gdje se tehnički možeđ gearati. Crucible otključava mogućnost respeca, ali respec košta materijale koje dobijaš randomly iz škrinja, a te iste materijale koristiš za reforge statistika na opremi, i btw nemaš ih dovoljno da ga jebeš. Crucible je nešto kao endgame kojeg možeš igrati stalno i cilj je proći 10 mapa, odabirati buffove i na kraju ubiti Echo Knighta koji je btw nešto kao Boss na steroidima, kokainu i plavoj tabletici za erekciju. Do sad sam 2 put ubio Echo Knighta a 20 puta sam umro na putu do njega jer sam pao u provaliju dok sam uspio složiti build koji ga može prožvakati. A kako sam pao? Tako što bi se borio sa monsterima i onda bi me monster sparta kickao 200 metara jer igra ima razbijenu fiziku.
              I da na levelu 30 sav gear koji dropa od Echo Knighta je tier 16 što je max. I sad je ono što mene živcira. Kako ubit Echo Knighta? Respecat sve bodove da imaš oko 500-600 baznog lifea 0 stamine i možda par bodova u equip load čisto da nisi preko 100% nego da si ultra fat. Jer i dalje možeš trčati i sve ostalo staviti u mainstat za oružje. I samo trčati u neprijatelja i slamat i odabirati samo max life, max damage i lifesteal buffove. I onda dođeš na Echo Knighta i doslovno on tebe udara a ti se liječiš sa napadom više nego što on tebe udara. Ako imaš oružje sa ledenim buffovim onda ćeš Echo Knighta držati na mjestu 95% borbe i bit će zaleđen konstantno i samo ćeš mu jebat mater do faze 2 i onda mu nastavit jebat mater do kraja. i onda će umrijeti pokupit ćeš zlatni gear i ugasit jebenu igru jer nema fakat smisla. A tako igram jer taj šugavi parry nema smisla. Eto zašto. Zato što igra ima tako retardirano parry mehaniku, bilo sa štitom ili sa 2handerom. Prvo timing je šugav ali zapravo i nema smisla. Parrijaš da bossu napraviš stagger i onda ga par puta opališ jel. Ali kad bossa udaraš NORMALNIM udarcima isto mu puniš stagger bar. Da sad počnem igrati igru opet ispočetka, stavio bi sve u HP i sve u STR ili statistiku koja treba za taj greatsword, stavio bi frost runu i doslovno svakog neprijatelja i svakog bossa od početka do kraja igre ubio tako što bi stojao u facu i jebeno pretiskao napad. Ako želiš igrati drugačije igra te kažnjava.

Ima tu još dosta stvari. Recimo taj pestilence je glupost čista. Doslovno se bira jedna zona u igri i onda moraš TRČATI tamo zato što BY THE WAY igra ima najgluplji sistem waypointa. Možeš imati samo 1 waypoint na mapi i kad aktiviraš drugi možeš se sa njega vratit u grad i iz grada na taj isti. Ako moraš ići negdje drugdje npr farmat materijale za obnovu grada onda moraš faking trčati i uzeti novi waypoint jer NEDOBOG DA UMREŠ KAD PADNEŠ U PROVALIJU, igra te vrati na zadnji wp koji si aktivirao.

Giphy - tonight GIF

Yeah mogu mi popušit kurac. No rest for the wicked ide na dugu pauzu dok se ne doda nešto novo ili popravi staro.