Zero xbox os JE windows, to je i dalje C i C++, raden od nule, a ne kustomiziran. Baza je ista, ali je developan s namjerom da bude basic i lagan. Trpanje ovakvih pizdarija koje citam ovdje je nerealno. Vec vidim xbox korisnike kako downloadaju PC Manager sa windows Storea i optimiziraju izvedbu svoje GAMING masine
PS5 s ukupno dvostruko većom prodajom od XSX/S
Moj osobni problem s Xboxom je taj što ga doživljavam kao krnji PC. A pošto već imam PC, jbg
- Uređivano
Zero Mislim da bi u u slučaju jako dobro složene konzole (kakva je SeX) i u kombinaciji s Windowsima/officeom hrpa ljudi došla na ideju da to koriste za druge svrhe pored gaminga ili da instaliraju igre s drugih digitalnih trgovina (Steam bi vjerojatno bio no.1).
To bi i povecalo prodaju takve konzole, jer zasto slagati PC koji ce ispasti skuplje kad se može kupiti Xbox/Windows sistem za 600€ te igrati na njemu sto hoces, Steam na takvom uređaju nebi bio veliki problem jer postoji povoljni Game Pass.
Naravno to su sve samo ideje i Microsoft puno bolje financijski zna u kojem ce smjeru ici, ali ako se Microsoft ne odluci na takav sistem, Valve vjerovatno hoce jer možda ce kroz par godina izbaciti Steam Machine koji ce imati Steam OS i podršku za Windows, Valve dosta zarađuje od hardware-a tako da ta ideja ima smisla a uz Handheld Deck i VR Index bi zaokruzili sve segmente u gamingu.
Xbox i je jako kastrirana verzija PC-a, nema ni jednu Sony igru te nema puno PC-multipalyer naslova, kupovati Xbox u sadašnjem stanju pored PC-a ima smisla samo za casual gamere, gaming entuzijasti ce uvijek prije ici na PC.
chono ne samo to, MS gubi lovu sa svakom prodanom Serijom S i čak i X jer su stavili popuste zadnjih par mjeseci. Konzole same po sebi ne donose lovu, samo software
Steam Deck a pogotovo Valve Index se prodaju sa solidnom zaradom, kod Xboxa je taj postotak zarade kod konzola vjerovatno dosta manji.
Imas podatke za Valve Index?
stitrek A nije nego spominjali ste ps3 i linux pa sam se zato nadoveza zašto im to nebi prošlo danas
MS ce izbacit novi konzolu,jer ako se to ne desi, ode ps6 na 1000€ zbog monopola
Zero Ali zašto bi iko kupia to kad opet imaš najveći problem - nemogućnost upgrade.
Koji će mi k Xbox sa Windowsom kad sam zapeo s tim hardverom sve do iduće generacije?
Ako želite nešto kao desktop PC, složite si desktop PC.
Brijac Svaka konzola ikad sama od sebe se prodaje s minusom, pogotovo u početku generacije. Znači gledamo svaku konzolu pojedinačno, koliki su troškovi proizvodnje odnosno vrijednost tih komponenti unutra naspram prodajne cijene.
Da nije tako, zašto bi uopće postojalo naplaćivanje online mp-a?
Kasnije se to naravno, "izlivela".
chono E to, bas zato sam i pitao. Jako je skup, ne gubi na cijeni i koliko god bio kvalitetan, Quest ga sisa cijenom i kvalitetom. Deck razumijem, Deck se vjerojatno odlicno prodaje, ali za Index gotovo pa nema sanse. Pogotovo jer je VR i sam po sebi jako malotrziste, a kamoli kad je jos skuplje.