Iskreno 2:1 mi se i ne čini toliko puno.

Da me netko pitao da bubnem jedan broj rekao bi 4:1

Zero

Tadašnji i današnji Linux su velika razlika a uzmimo u obzir da je Windows puno poularniji OS koji bi dobro došao korisnicima Xboxa zbog office paketa i drugih programa, pogotovo u današnjoj digitalnoj eri gdje cak babe i dide imaju PC-pismenost, sa takvom povoljnom konzolom (500-600€) bi dosta korisnika izbjeglo kupnju PC/Laptop uređaja.

Pozdrav od našeg dragog Mastera!

stitrek I da se to desi Sony bi ti uredno propa. Prvo, to onda više nije ni konzola nego klasičan desktop PC.

Drugo, da se to desi, kurac bi ps5 košta 500-600€ kad je već sad proizvodi s minusom kojeg više nebi mogli nadoknadit preko reketiranja zvanog ps+ i sumanutih cijena igara jer zašto bi više itko koristia ps store u tom slučaju.

RickBarry

Govorim o Xbox konzoli, vjerovatno si zamjenio Xbox sa Sony u postu🙂 Kljuc Microsofta je sto im hardware nije glavni fokus jer ne mogu nikako konkurirati PS5/PS6 bez obzira u kojoj verziji rade konzolu, zato sam i mislio da bi sljedeci Xbox mogao ici ka hibridu PC- i konzole sa Windowsom, ili potpuni zaokret ka Handheldu sa dock/stream opcijom.

Da ima kupiti Xbox/Windows uređaj za 600€ mnogo ljudi nebi ni slagalo PC, dobile bi se odlicne gaming performanse i opcija korištenja svih programa, takav uređaj bi bio kontra Steam Machinu kojeg Valve vjerovatno planira izbaciti sa Desktop Steam OS-om u buducnosti.

Windows budget masina… ok dosta interneta za danas. Dio kan…

stitrek Mislim da bi u u slučaju jako dobro složene konzole (kakva je SeX) i u kombinaciji s Windowsima/officeom hrpa ljudi došla na ideju da to koriste za druge svrhe pored gaminga ili da instaliraju igre s drugih digitalnih trgovina (Steam bi vjerojatno bio no.1). S obzirom da bi garantirano morali prodavati konzolu s cijenom ispod tržišne, takav uređaj bi im dugoročno donosio samo minus i predstavljao bi i značajne sigurnosne propuste. Mislim da bi samom kvalifikacijom konzole kao PC-a zaradili i dodatne poreze i propise za izvoz u druge zemlje s obzirom da se mijenja čitava namjena uređaja.

Uglavnom, rekao bih da ni u najluđim scenarijima ovo neće postati realnost. Prije da će kompletno odustati od proizvodnje konzola, lol.

Zero xbox os JE windows, to je i dalje C i C++, raden od nule, a ne kustomiziran. Baza je ista, ali je developan s namjerom da bude basic i lagan. Trpanje ovakvih pizdarija koje citam ovdje je nerealno. Vec vidim xbox korisnike kako downloadaju PC Manager sa windows Storea i optimiziraju izvedbu svoje GAMING masine 😅

Moj osobni problem s Xboxom je taj što ga doživljavam kao krnji PC. A pošto već imam PC, jbg

Zero Mislim da bi u u slučaju jako dobro složene konzole (kakva je SeX) i u kombinaciji s Windowsima/officeom hrpa ljudi došla na ideju da to koriste za druge svrhe pored gaminga ili da instaliraju igre s drugih digitalnih trgovina (Steam bi vjerojatno bio no.1).

To bi i povecalo prodaju takve konzole, jer zasto slagati PC koji ce ispasti skuplje kad se može kupiti Xbox/Windows sistem za 600€ te igrati na njemu sto hoces, Steam na takvom uređaju nebi bio veliki problem jer postoji povoljni Game Pass.

Naravno to su sve samo ideje i Microsoft puno bolje financijski zna u kojem ce smjeru ici, ali ako se Microsoft ne odluci na takav sistem, Valve vjerovatno hoce jer možda ce kroz par godina izbaciti Steam Machine koji ce imati Steam OS i podršku za Windows, Valve dosta zarađuje od hardware-a tako da ta ideja ima smisla a uz Handheld Deck i VR Index bi zaokruzili sve segmente u gamingu.

yakuza_stinger

Xbox i je jako kastrirana verzija PC-a, nema ni jednu Sony igru te nema puno PC-multipalyer naslova, kupovati Xbox u sadašnjem stanju pored PC-a ima smisla samo za casual gamere, gaming entuzijasti ce uvijek prije ici na PC.

• Valve generated around USD13 billion in total revenue in 2022, about USD10 billion of the revenue was from the Steam store.

Masne pare se mlate hardwareom

Giphy - Sticker Pain GIF by Kiszkiloszki

Edit: obecajem da necu vise citati blokanog, ali jace je od mene 😁 fali mi nebuloza danas

chono ne samo to, MS gubi lovu sa svakom prodanom Serijom S i čak i X jer su stavili popuste zadnjih par mjeseci. Konzole same po sebi ne donose lovu, samo software

somethingwrong

Steam Deck a pogotovo Valve Index se prodaju sa solidnom zaradom, kod Xboxa je taj postotak zarade kod konzola vjerovatno dosta manji.

Fico

Pogledaj mu cijenu, s obzirom da je VR niche ne vjerujem da ga u tako malim brojevima prodaju bez zarade.

Fico Valve index sa price tagom od 1000 eura je vrlo vjerojatno jako slabo prodavan u jedinkama

stitrek A nije nego spominjali ste ps3 i linux pa sam se zato nadoveza zašto im to nebi prošlo danas

MS ce izbacit novi konzolu,jer ako se to ne desi, ode ps6 na 1000€ zbog monopola