kabegami Odgovorio bih ali igram.

Ukratko, jako slicno personama, koliko vidim dungeon design nije generican (aleluja), isto kroz dane rokas ali je manje naglasak na bondinge koliko kuzim. Dosta je krvava i mracna igra, ima neki medievil setting.

Fajt je tocno to, mozes slabe mobove pregazut bez fajta i pobrat nesto expa i ostalih stvari, ali mozes i njih i bilo koga pozvat u fajt i onda je to klasicni turn based. Slican smt v sa brojem turna, ali ovaj put su tu neke klase umjesto persona i moram priznat da mi se svidja jer ucis i bindas skillove na sve kroz slotove, mozes slozit klasu i prenest malo druge (poteze koje naucis), pa onda ima pregrst opcija.

Za sada sam jako zadovoljan, nije lako i treba paziti, a sve ima smisla i mic po mic.

Ispravi nepravdu i barem probaj demo. Meni igra postaje sve bolja kak napredujem. Na pocetku cak i mnjeh ali svakim sam satom sve vise unutra.

foggy

inače preferiram Japanski VO ako postoji u igri (osim u FF serijalu i Xenoblade trilogiji) također me irka da moram malo malo čitati kad neš pričaju… možda probam eng pa da vidim ako mi neće biti previše cringe

Sretan sam što igram igru u isto vrijeme kao i japanci.Oni to vide drugim očima.Ali i ja se pravim japanac.

Štoviše,mislim da ne bih mogao bit sretniji nego da odfuram familiju tamo i svaki dan se družim na kavama i pivu sa ovim ljudima iz Atlusa.

Ak bi pio pivo s njima sto godina, živio bih sto godina!!!

Bome, moram priznat da sam se zaljubio u igru.

Pacing je savršen, za sada, a combat i napredovanje te razvijanje je pun pogodak. Osjećam se kao da igram neki stari PS1 JRPG jer mjuza tuče neke divne note i totalno mi vuče na neka bolja vremena.

Totalno mi je čudna ova Game of Thrones brija, ali i to mi je leglo. Atlus razvija likove nenormalno dobro i zanimljivo i stopio sam se s igrom i kud priča vodi.

Dungeon design je odličan, za sada. Svaki quest skoro ima neku novu lokaciju i priče su odlične. Kakvu igretinu su napravili to je strava, toliko toga je unique i dobro da ove loše sitnice više niti ne vidim.

Igra je čista ljubav.

Ja probo demo i moram priznat da mi je stvarno sjelo. A nije da nešto otkidam na žanr.

Kupuje se sljedeće godine kad se namire neki zaostatci.

foggy

Strašno kakvi su to ljudi iz tog Atlusa.

Svaki put uspiju nešto novo napraviti i pokazati a da je opet bolje nego prije, bez gubljenja kontinuiteta i kvalitete.

Ostali programeri stvarno izgledaju kao mala djeca koja se igraju pa izbace proizvod koji je sranje a radilo se godinama na njemu.

Ovo su sve genijalci okupljeni u jednu firmu.

No dobro, nije da se to nije znalo otpočetka.

Meni je osobno igra odlična i dosta inovativna.

Stvarno je ispeglano sve do zadnjeg detalja, ne može se dogoditi da je nešto slučajno ovdje ili nepotrebno, nema praznog hoda.

I ja sam se počeo zaljubljivat, to je stvarno ispravan glagol.

Moram pogledat ima li kakav ''making of'' video, a možda i kad završim.

Neće mi ništa pobijediti P5 jer sam tamo ubio boga sa Satanom, tako da…

Al ova igra je umjetnost na više razina.

edit: krv ti jebem, ovo kao da je pisao AI

Kikiller Ili hoces reci da si postao pismen? 😃

Konacno da su oruzja jako bitna za sve sto koristis s likom, inace su oruzja vise bila gimmick, sada daju unique skillove ako su blessed, izgledaju prejebeno i dizu output svega. Toliko detaljna razrada likova i njihovih jobova da to nije normalno. Stalno nesto kemijam, a i igra te tjera da razvijas svega jer ti treba na nekim fajtovima.

Igretina.

Tuhy Uzimaj. Ako zelis ispravnu Game of Thrones igru, zapali onaj FF16 i kreni ovo.

Rokam Normal i bome je challenge u pocetku u jednom danu ogulit neke dungeone. I kasnije ima challenga, nije prelagano, ali nije toliko ni tesko za sada.

Ja krenio na hard, mislio sam smanjiti par puta ali jos se drzim. )

Nisam uspio u jednom danu zavrsiti katedralu, ali je gotova.

Vidit cemo za dalje oce bit bas gadno…

Meni se ne da patit na prvom prelasku, pogotovo jer je na početku MP limitiran i generalno ako Hard znači više frustracije onda mi se uopće ne da. Pošto je Normal dovoljno challenging, čak i poginem - to mi paše.

Evo bas sacuvao na ravno 10 sati.

Mjuza razbija, svet je odlican i borba je brza i fluidna.

Zavrsio sam prvi pravi dugeon u jednom trcanju i uz tu i tamo koju prepreku nije previse tesko, pogotovo kad skontas kako je lako vratiti MP nazad i usput napumpati levele ovih zaostalih Archetype cudesa.

Likovi mi se svidaju za sad kao i citav vajb ovog sveta, super je sto je Atlus i main persona tim odjebao od modernog doba i skolaraca.

Igra je super i za sad uzivam, jedva cekam da se sve jos vise otvori i da se upustim u trosenje vremena na razne pizdarije.

foggy

Probao sam eng vo te je jako dobar te na kraju mislim da ću na njemu ostati. Sviđa mi se sto likovi nemaju one cutesy američke naglaske nego se koristi europski engleski - odmah bolje zvuči

famuluscaelum Haha meni je baš skroz čudno ćuti Škota kak priča 😃 Osobno više volim VO bez naglasaka. Kao kad gledam sinkronizirane filmove i zagorci su uvijek "smiješni" likovi.

foggy

Naglasci im daju šarm kao u starim Dragon Questima gdje su također postojali regionalni naglasci samo nisu bili voiced nego si ih čitao. Ugl za sada igra top! Stvarno bez većih zamjerki

famuluscaelum Takodjer, zamjerki skoro da ni nemam. Tj ni nemam 😃 Jedina zamjerka je sto moram radit

Stvarno opsežna pitanja na prvom spoju.

"Ne znam šta da ti kažem" bi trebao biti univerzalni odgovor kao opcija u RPG-ovima, baš kao u stvarnom životu.

A postoji i dobra alternativa.

Hocu igrat. Kme

Ekipa s obzirom da ću ja vjerovatno kasnije kupiti ps5 verziju, a sada sam uzeo samo PC zbog steelbooka, prodajem steam key, pa ako je netko zainteresiran može se javiti 😃

50 eura, bagatela, mislim da nema nigdje jeftinije 😂

StarFox_N Tesko je jos reci, to cu vidjet kad predjem. Mogu reci da je rame uz rame, ali ne toliko pricom i likovima za sada koliko svim drugim. Dosta razlicite igre, a skinut P5 sa trona je skoro nemoguca misija ak se mene pita.

foggy Igra je čista ljubav.

Potpis na ovo , ovo je P.E.A.K, GOTY 2024 materijal

Također:

Ma nema stvarno su meštri JRPG žanra

f_i_c_o Frfljam tu po forumu dok grindam i ubise me, odu 2h u vjetar. Idem spavat.

Igra je sve.

12 dana kasnije

Metaphor: RePhantasio

Review:

https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/metaphor-refantazio

Mnogo sam zadovoljan. Moram priznati da mi baš nije 95+ kvaliteta igre, no stvarno mi je bila devetka i to prvenstveno radi fajtanja i job sustava. Ubili su s tim, i challenge je dobar, ima svega… Old skul receptura turn-based žanra koja inovira kao Daybreak koji je uveo ovo fajtanje bez da ulaziš u fajt - za mene game changer žanra. Znači ne morate izbjegavat slabije protivnike ili ulazit u fajt s njima te gubit vrijeme (Sea of Stars, u tebe gledam), fino ih sasjećete mačem na mapi i dobijete EXP i čak i dropove na taj način. Apsolutno briljantno, a možete i u klasični fajt po potrebi.

Uglavnom, JRPG godine svakako, ali imam još posla jer kraj godine je blizu, a Ys X i DQ remake su tu.

Budućnost ovog žanra nikad nije izgledala bolje.

13 dana kasnije
                    14 dana kasnije

Odigrao sam nekih desetak sati kroz vikend. Za sad imam dojam da igram reskin Persone 5. Očekivao sam da će se malo više odmaknut od tog sistema kad je ovo novi IP, ali sve djeluje isto. Ista struktura priče, "persone", "velvet room", "social linkovi", "social atributi", slični dungeoni i sustav borbe… Nije loše, stvarno vuče na igranje, samo stalno imam osjećaj da sam sve to već vidio i prošao.

sanzo to je ono što mene malo odbija, a volio bih igrati samo zbog grafičkog stila, mjuze i borbe. Ne kužim da nisu mogli bez tih social linkova i kalendara i to ostaviti samo za Personu serijal, gdje ima smisla i trademark je.

maverick

Tek sam na početku, polovica prvog dungeona. Stigne se još promijenit. Realno ako voliš Personu 5, bit će ti dobro i ovo.

sanzo ma Persona 5 je zakon i zaigrati ću ja ovo definitivno. Samo trenutno previse toga započeto.

mjesec kasnije

Dal još neko ima problema s pronalaskom MP-a?

Trebam za Grand Cathedral ali nema u gradu u onom shopu za napitke.

Neprijatelji tu i tam bace 20 za jednog člana - meni treba 100 za sve!

• sanzo

•  
                              •  

montoya

Mozes kupit par mp itema u gradu od prodavaca vode. U pravilu ih je tesko dobit. Ideja je da odes van iz dungeona i zavrsis dan pa ti se napuni do kraja.

• foggy

•  
                              •  
                              •  
                              •  

montoya Mislim da kad si Mage i udaraš po terenu bez ulaska u fajt - dobijaš MP. Nađi spawn point u dungeonu ako ima, i mlati dok se ne napuni. Nakon tog možeš vrnut klasu. Za sve ostalo tu su MP itemi - kupuj sve što vidiš, uvijek trebaju.

Još nemam magea, to bi trebala biti ona mala Maria, ali nikak da se pridruži…

• sanzo

•  
                                •  

montoya

Nije, magea dobiješ odmah na početku igre, vila je confidant za tu klasu. Samo ako tako grindaš možeš samo glavnom liku punit mp, ne ostalima i mislim da daje samo 1 po ubijenom protivniku. Nafarmat ćeš se.