StarFox_N Tesko je jos reci, to cu vidjet kad predjem. Mogu reci da je rame uz rame, ali ne toliko pricom i likovima za sada koliko svim drugim. Dosta razlicite igre, a skinut P5 sa trona je skoro nemoguca misija ak se mene pita.

foggy Igra je čista ljubav.

Potpis na ovo , ovo je P.E.A.K, GOTY 2024 materijal

Također:

Ma nema stvarno su meštri JRPG žanra

f_i_c_o Frfljam tu po forumu dok grindam i ubise me, odu 2h u vjetar. Idem spavat.

Igra je sve.

12 dana kasnije

Metaphor: RePhantasio

Review:

https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/metaphor-refantazio

Mnogo sam zadovoljan. Moram priznati da mi baš nije 95+ kvaliteta igre, no stvarno mi je bila devetka i to prvenstveno radi fajtanja i job sustava. Ubili su s tim, i challenge je dobar, ima svega… Old skul receptura turn-based žanra koja inovira kao Daybreak koji je uveo ovo fajtanje bez da ulaziš u fajt - za mene game changer žanra. Znači ne morate izbjegavat slabije protivnike ili ulazit u fajt s njima te gubit vrijeme (Sea of Stars, u tebe gledam), fino ih sasjećete mačem na mapi i dobijete EXP i čak i dropove na taj način. Apsolutno briljantno, a možete i u klasični fajt po potrebi.

Uglavnom, JRPG godine svakako, ali imam još posla jer kraj godine je blizu, a Ys X i DQ remake su tu.

Budućnost ovog žanra nikad nije izgledala bolje.

13 dana kasnije
    14 dana kasnije

Odigrao sam nekih desetak sati kroz vikend. Za sad imam dojam da igram reskin Persone 5. Očekivao sam da će se malo više odmaknut od tog sistema kad je ovo novi IP, ali sve djeluje isto. Ista struktura priče, "persone", "velvet room", "social linkovi", "social atributi", slični dungeoni i sustav borbe… Nije loše, stvarno vuče na igranje, samo stalno imam osjećaj da sam sve to već vidio i prošao.

sanzo to je ono što mene malo odbija, a volio bih igrati samo zbog grafičkog stila, mjuze i borbe. Ne kužim da nisu mogli bez tih social linkova i kalendara i to ostaviti samo za Personu serijal, gdje ima smisla i trademark je.

maverick

Tek sam na početku, polovica prvog dungeona. Stigne se još promijenit. Realno ako voliš Personu 5, bit će ti dobro i ovo.

sanzo ma Persona 5 je zakon i zaigrati ću ja ovo definitivno. Samo trenutno previse toga započeto.

mjesec kasnije

Dal još neko ima problema s pronalaskom MP-a?

Trebam za Grand Cathedral ali nema u gradu u onom shopu za napitke.

Neprijatelji tu i tam bace 20 za jednog člana - meni treba 100 za sve!

• sanzo

•  
              •  

montoya

Mozes kupit par mp itema u gradu od prodavaca vode. U pravilu ih je tesko dobit. Ideja je da odes van iz dungeona i zavrsis dan pa ti se napuni do kraja.

• foggy

•  
              •  
              •  
              •  

montoya Mislim da kad si Mage i udaraš po terenu bez ulaska u fajt - dobijaš MP. Nađi spawn point u dungeonu ako ima, i mlati dok se ne napuni. Nakon tog možeš vrnut klasu. Za sve ostalo tu su MP itemi - kupuj sve što vidiš, uvijek trebaju.

Još nemam magea, to bi trebala biti ona mala Maria, ali nikak da se pridruži…

• sanzo

•  
                •  

montoya

Nije, magea dobiješ odmah na početku igre, vila je confidant za tu klasu. Samo ako tako grindaš možeš samo glavnom liku punit mp, ne ostalima i mislim da daje samo 1 po ubijenom protivniku. Nafarmat ćeš se.

Opet instalirao demo i sad mi se cini bolja. Kao da prica ima intenzitet…

Nemrem nikak pobijediti Zorba Necromancera! Ak se usredotočim na zombije koje stvara, onda ih on može stvarati do mile volje… Ak idem na njega, ovi mi jako brzo sruše zdravlje. Jednom sam skoro uspel - bil je već "na koljenima" s malo zdravlja ali opet je u kombinaciji sa zombijima potukel sva tri moja borca.

• foggy

•  
                •  
                •  
                •  

Ne znam jesi već dobio buff magije (defense, attack itd - Maktarukaja imaš sa Seekerom), one život znače. Uvijek se prebaci u red iza u fajtu kad misliš da će te razvalit. Taj fajt je easy ako si malo grindao, ja sam koristio svaku priliku da dignem koji level i jobove pomalo. Naravno, weakness ako ima (Light ako se ne varam), deri s njim kad zaškripi, ali prvenstveno mislim da je dobro da Hulkenberg koristiš da provuče pažnju na sebe (imaš onaj napad da ju napadaju).

foggy Evo smanjil sam s normal na easy i isprve, vrlo lako pobijedil. Ogromna je razlika između normal i easy, njihovi su napadi bili upola slabiji, zdravlje puno manje itd.

Ipak sam ja već u 39-oj, nemam više skill za visoke dosege 😃