Metaphor: ReFantazio
SEGA Warns Players They Can't Own Metaphor: ReFantazio
https://80.lv/articles/sega-warns-players-they-can-t-own-metaphor-refantazio/
- Uređivano
Metaphor: RePhantasio
Review:
https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/metaphor-refantazio
Mnogo sam zadovoljan. Moram priznati da mi baš nije 95+ kvaliteta igre, no stvarno mi je bila devetka i to prvenstveno radi fajtanja i job sustava. Ubili su s tim, i challenge je dobar, ima svega… Old skul receptura turn-based žanra koja inovira kao Daybreak koji je uveo ovo fajtanje bez da ulaziš u fajt - za mene game changer žanra. Znači ne morate izbjegavat slabije protivnike ili ulazit u fajt s njima te gubit vrijeme (Sea of Stars, u tebe gledam), fino ih sasjećete mačem na mapi i dobijete EXP i čak i dropove na taj način. Apsolutno briljantno, a možete i u klasični fajt po potrebi.
Uglavnom, JRPG godine svakako, ali imam još posla jer kraj godine je blizu, a Ys X i DQ remake su tu.
Budućnost ovog žanra nikad nije izgledala bolje.
Odigrao sam nekih desetak sati kroz vikend. Za sad imam dojam da igram reskin Persone 5. Očekivao sam da će se malo više odmaknut od tog sistema kad je ovo novi IP, ali sve djeluje isto. Ista struktura priče, "persone", "velvet room", "social linkovi", "social atributi", slični dungeoni i sustav borbe… Nije loše, stvarno vuče na igranje, samo stalno imam osjećaj da sam sve to već vidio i prošao.
Dal još neko ima problema s pronalaskom MP-a?
Trebam za Grand Cathedral ali nema u gradu u onom shopu za napitke.
Neprijatelji tu i tam bace 20 za jednog člana - meni treba 100 za sve!
Još nemam magea, to bi trebala biti ona mala Maria, ali nikak da se pridruži…
Opet instalirao demo i sad mi se cini bolja. Kao da prica ima intenzitet…
Nemrem nikak pobijediti Zorba Necromancera! Ak se usredotočim na zombije koje stvara, onda ih on može stvarati do mile volje… Ak idem na njega, ovi mi jako brzo sruše zdravlje. Jednom sam skoro uspel - bil je već "na koljenima" s malo zdravlja ali opet je u kombinaciji sa zombijima potukel sva tri moja borca.
Ne znam jesi već dobio buff magije (defense, attack itd - Maktarukaja imaš sa Seekerom), one život znače. Uvijek se prebaci u red iza u fajtu kad misliš da će te razvalit. Taj fajt je easy ako si malo grindao, ja sam koristio svaku priliku da dignem koji level i jobove pomalo. Naravno, weakness ako ima (Light ako se ne varam), deri s njim kad zaškripi, ali prvenstveno mislim da je dobro da Hulkenberg koristiš da provuče pažnju na sebe (imaš onaj napad da ju napadaju).