• Gaming Vijesti
  • Starfield, Indiana Jones, Sea of Thieves i drugi na PS5. Microsoft ovih dana odlučuje o otvaranju multiplatformu

• [deleted]

Sad kad dode starfield na ps5 napokon ce se moci vrtit na 60 fpsa

Ali, ne gledate siru sliku. Cilj je instalacija Game Passa na sve platforme i postupna asimilacija od strane MS-a koji je odavno shvatio da profit ne donosi hardver već softver. I to svi znaju. Tako da je vrijeme da Fenix napise urednikov komentar (članak) kako se nastavlja asimilacija MS u sve firme nakon sto je došlo do akvizicije Actija i Coda.

Flipper

Ja sam baš neki dan Reach na Steam instalirao i jebao sam bogove dok se nisam sjetio koja mi je ona Microsoft šifra bila za login. Koja bi to komedija bila da moraš imati za Microsoft login za PlayStation konzole 😂

Ali šalu na stranu, navodno dolaze Halo-i i Forza serijal. Horizon će eksplodirati s prodajom na plejci!

EDIT: a možda imaju isti strategiju kao Sony, par mjeseci ili godina eksluzive pa onda na druge platforme?

Kad gledaš PS5 i SeX stvarno se zapitaš zašto uopće imamo dvije konzole. I tako praktički otkako su MS i Sony na tržištu (da, razlike postoje, ali za veliku većinu igara radilo se skoro o istom hardveru). Prevelik udio ima Sony da bi ih se ignoriralo kad pokupuješ hrpu izdavača koji isto tako imaju velike apetite i žele nastaviti s rastom…i koji su sve dosad računali na najmanje 30% prihoda s PS platformi. Gamepass to neće nadoknaditi.

Info je da je MS već investirao u PS5 devkitove tako da kakva god odluka se čekala je već pala

Od prvog dana govorim koliko je Starfield odlična igra.

A kad sam ja otvorio topic prije mjesec dana da bi Xbox mogao ići 3rd party, Fico je rekao da je to skoro pa provokacija 😂😂

escoban Samo nemoj im povirovat kad napravu PR post kako je njima bitno da svi gameri mogu uzivat u igrama…

Prije ću vjerovati Philu ili nekom trećem iz M$-a, nego ijednom Sony fanu…

Flipper tako je! Trebaju mu se i Sonyevci klanjati jer je akvizicijom potjerao onog štakora Jim-a.

escoban nisam povjerovao ni kada je sony to izjavio i krenuo sve portati na PC

Brojem da također nisu znali kud bi sa novcima pa eto portaju iz zabave na ogorčenje svojih fanbojeva

To je biznis, MS je ovu generaciju imao totalno drugi plan i viziju, jednostavno nisu uspjeli i sad minjaju planove jer nemaju druge opcije.

Saint Phil Spencer: The Patron Saint of My Wallet - Like to never miss PC  games and console : r/xbox

Svetac a ne licemjer. #Microsoft #Xbox #XboxSeriesS #XboxSeriesX #PobjedaJeBlizu #VrimeJe #SonyjuGledajiUči #NoFanbojizam #JustGames #Yep

Ful mi je čudno zamislit Halo na Playstationu, ali recimo, da stave Infinite i/ili MCC na PS, još i dodaju crossplay s PC ( Steam / Microsoft Store ) i Xbox konzolama, za multi bilo koje igre više igrača ne škodi, right? Samo šta bi mi bilo jako cursed vidjet PS button promptove u Halo igri Ha-Ha-Ha

Isto kao šta bi nekome vjerojatno bilo čudno vidjet keyboard promptove kad je Uncharted izašao na PC, jel?

Sad ovi kaj su pričali kak su izgubili interes za Starfieldom i sl. mogu dokazati da su muškarci i ne zaigrati igru, pokazati da su od riječi ili ju igrati u tajnosti.

Flipper ne sikiraj se, Phil će te uzdignuti iznad govana, kao što je i xbox sve do visina SEGA-e

Smatram ovakvu odluku odličnom poslovnim potezom Microsofta.