Fico Jedanaest godina starom igrom koja izgleda bolje od Legendsa
Druze Scarlett i Violet izgledaju i vrte se kao grob, Legends cak Jos moze i proci.
Ali da, Fico je U pravu!
EVO Jos jednom osvrt nekoga tko je zaigrao prosle pokemone day one i da full price (iz teme Pokémon Scarlett/Violet kopirano):
Nakon nekih 15 sati provedenih u igri mogu reci da nisam imao niti jedan game braking glitch ili bug, medjutim igru nikako ne bih preporucio, posebice ne po punoj cijeni i ovom stanju, a stanje je stvarno vrlo lose.
graficki je to jako jako ruzno i iako likovi i pokemoni izgledaju dovoljno dobro, sve ostalo je zapelo u davnoj proslosti. teksture su lose i niske rezolucije, pop up na sve strane, clipping, stuttering, a o fps-u da ne pricam. mislim da igra nikad ne dosegne 30 fps-a, a dropa non stop i to jako.
volio bih kada bi netko napravio istragu u GameFreak studiju jer sam siguran da se radi o crunchingu najveceg opsega. ocekivati od devova dvije velike igre u godini jer vrlo nerealno, da ne kazem nehumano.
jer u konacnici iza ovog neispoliranog proizvoda se nalaze puno dobrih ideja i lagao bih kada bih rekao da se ne zabavljam igrajuci. cinjenica da prakticki na startu dobijes 3 main questa: postati pokemon champion, pobjediti ovogeneracijsku verziju team rocket-a te istraziti i pobijediti rijetke unikatne pokemone razbacane po regiji, i sve to mozes raditi nelinearno ala breath of the wild je fantasticna stvar. odavno sam prizeljkivao mogucnost rjesavanja GYM leadera bilo kojim redosljedom i to je konacno moguce, a sami taj otvoreni koncept daje i na tezini igre pa je konacno moguce biti underleveled i gubiti borbe.
medjutim mislim da bi se Nintendo nakon ove situacije konacno trebao uplesti i traziti od Pokemon Company da izdaju barem svake dvije godine igru te da ustupi neke od svojih inzinjera, programera te playtestera GameFreaku u svrhu da konacni proizvod nikad vise ne bude ovako neispoliran jer ovo ce biti nekom djetetu njegova prva pokemon igra koju ce dobiti kao dar za bozic i mislim da on, bas kao i mnogi mi nekada, zasluzuje da to bude magicno i posebno iskustvo, a ne okaljano tehnickim i druge prirode problemima.
jos uvijek i nakon svih ovih godina ima nesto posebno u odabiranju svog startera, gradnje svog tima, leveliranju i postajanju pokemon sampionom i stvarno je steta sto to iskustvo nije na razini koju ima potencijala postici i sto je u stanju u kojem nije smjelo izaci na trziste i u nase domove.