• Gaming Vijesti
  • Palworld je nova velika hit igra. Po broju igrača u prvom vikendu prestigao Cyberpunk, Elden Ring, Baldur’s Gate 3…

Fenix Ma sve ok, samo kazem da ce vjerojatno trajat par dana i onda zaborav. Hit igre su DbD, WoW, nazalost Warzone i Fortnite, Overwatch, LoL… igre koje traju godinama i i dalje su iznimno popularne. Za ovo se ne moze to rec jos, al iskreno sumnjam da ce se i moc.

@"fensisuperstar"#p55749

fensisuperstar Ovo da nisu iste verzije na gamepassu je top. Izvukao ih steam sa prodajom

I pored toga jučer podatak da je na xbox i gamepass sve skupa samo 300k probalo igru. Da su se oslonili na to ne bi lipe vidili, a pogotovo preko 5 milijuna prodanih na steamu

Edit: čak neki Pokemon fanovi zazivaju Nintendo da tuži developera zbog AI asset ripoffa iz pokemona

Ako nije izašlo na plejki, praktički kao da ni ne postoji.

somethingwrong odakle ti ta računica?

Ono što mogu iščitat iz službenih objava je da je na ukupno 1,7 milijuna istovremeno aktivnih igrača oko sto tisuća otpalo na Game Pass (PC i Xbox), a 1,6 milijuna na Steam. Što je prilično impresivno i ide pomalo protiv teze da Game Pass uništava industriju (kojoj i sam naginjem). Dobra/zanimljiva igra će se očito uvijek dobro prodati.

Fenix računica? Misliš o broju igrača? Netko je na twitteru gledao po verziji igre koja se igra, jer na xboxu je nekoliko buildova starija verzija od ove na Steam.

A ne vidim da je išta itko dobio s ovom igrom na gamepass. Ni MS ni developeri. Ne bi se toliko direktno prodavala, a toliko malo skidala sa GP da su ljudi zainteresirani za GP.

somethingwrong

Igra košta 26 eura na steamu, verzija za gamepass ima stariji build i probleme koje steam verzija neme te ne postoji crossplay za sad. 3 jako bitna razloga da se igra kupi čak i ako imaš gamepass i vjerojatno glavni razlog za dobru prodaju van pretplate.

Da im je Microsoft dao 1€ da dođe na Game Pass to je 1€ više nego što vi dobili da nisu. Tu je i developer dobro prošao i Game Pass korisnici. Kužim da je cool hejtati Microsoft i Game Pass no budimo objektivni, ovdje nema gubitnika.

EDIT: @sanzo glavni razloga po mom mišljenju jest što PC platforma ima najveću bazu korisnika te su open world survival igre sa co-op elementima na samom vrhu popularnosti na Steam. Sličan Boom je prošle godine imao Sons of the Forest.

A kakav su oni marketing imali da je to tako buknulo? Zna li se što je uzrokovalo toliku popularnost na društvenim mrežama i gaming stranicama?

Ja do objave na FFA od neki dan nikad niti čuo niti vidio išta vezano za igru.

Da, 99,5% prodanih na Steam, Epic i GoG versus 0,5% skinutih sa GP nam govori kako je MS sa stavljanjem na GP obavio super posao i kako je pun pogodak za MS. 🙃

Kakav hejt, čista konstatacija. Ko i kad su u MSu procijenili za Baldurs Gate3 da izgleda kao drugorazredni Steam only RPG, opet su uboli.

Brijac Nikakav marketing, osvanuo banner na Steamu, to je sve.

Brijac

Isti marketing kao i sa Valheim, igra je jednostavno jako dobra. Nebi me čudilo da do kraja tjedna pređe čak 10M kako je krenulo, bolje nego neke AAA igre 🤷‍♂️

Zapravo imali smo sličan razgovor za Valheim kako izgleda kao guzica igra pa si ju na kraju masu igrao sa bratom. Kupi i probaj pa vidi, ako ti se ne svidi vratiš, ali zbilja je chill igra i ima dosta velik potencijal.

prayer pa si ju na kraju masu igrao sa bratom

Igramo još i ne planiramo stati 😃

Bili su traileri na nekim konf. koje smo gledali i sjećam se da smo svi komentirali da igra izgleda i djeluje jako dobro i zanimljivo. I na kraju je ispala zanimljiva. Ja sam je probao na XSX i nije to za mene, posebno jer imam backlog igara koje su za mene kvalitetnije i zanimljivije.

biver slazem se, sa fortniteom je islo jako sporo, dugo vremena je malo ko i cuo za igru, a kad su ubacili battle royal, onda je trebalo neko vrijeme da naraste, nije bas preko noci kao ova