Prakticirate li emulaciju na računalu ili onu dostupnu kroz podršku proizvođača konzola? Javite nam u komentarima.

Zavisi.

Budimo realni, u doba PS1 svi smo imali čipove u konzolama. To je ujedno bio i jedini način da igramo neke igre koje nisu izašli u Americi (shitload RPG-a, primjerice). Poštedite me, molim vas, onih ''ja sam importao igru'' komentara.
Zadnjih godina kupujem igre, što nove što stare, no kad je riječ o katastrofalnim portovima - kao, primjerice, Digital Devil Saga na PSN-u - tada odbijam dati izdavačima svoju kunu.
Ili jedan SquareEnix, koji svoje prastare igre naplaćuje po 15 eura (i više), što je po meni zbilja pretjerana cijena, pa i to emuliram. Piratiziram, ako vam je tako lakše.

Slično i kod mene. Nisam baš fan ponovne kupnje igara koje već imam, a uostalom i konzole imaju svoj rok trajnosti, tako da su hombrew emulatori na PC-u najbolje rješenje za stare naslove. Neke od igara koje planiram odigrati preko emulatora su definitivno The Legend of Zelda: The Wind Waker i Final Fantasy XII.

Dosta toga prođe ispod radara, i poslije nekog vremena neke igre za konzole je teže nabaviti, tako da je i ovo velik plus. Samo se nadam da netko sve te igre i čuva. Odlično je i kada se izdavač odluči izdati kompilaciju starih igara, tipa Capcom Classics Collection, Sega Genesis Collection i slično.

Nisam baš fan ponovne kupnje igara koje već imam, a uostalom i konzole imaju svoj rok trajnosti...
Meni se prije živo fućkalo kad sam samo pirate nabavljao. Sad, naravno, na to gledam drugačije. Znam da će mi konzole jednog dana riknuti (lel, prije kojih pola sata sam obisao prašinu, maknuo ona 2 pauka i upalio X360 da vidim da li još radi; nisam ga palio od 12. mjeseca 2014.) i tko zna da li ću ih moći ikad više (i po kojoj cijeni) nabaviti, a ni ne pomišljam na prodaju svojih X360 i PS3 originala koje sam tako marljivo sakupljao još od 2009. Iskreno se nadam da neću doći u tu situaciju da ću morati emulirati X360 i PS3 igre. Da se razumijemo, ako jednog dana naprave funkcionalne emulatore za te 2 konzole - podsjetimo se, PSP emulaicja je bila nikakva u početku, da bi sad jedan PPSSPP bio valjda najbolja stvar koja postoji - meni bi bilo drago, ali... želim igrati ono što mi je na polici u za to predviđenoj konzoli.

Drago mi je da si spomenuo ovu Seginu Genesis kolekciju. ''Samo'' one 4 Phantasy Star i dvije Shining Force igre su meni bile dovoljne za kupnju, a da ne nabrajamo ostale igre što su na tom disku. *sad možda malo skrećem u offtopic* Ono što mi se isto svidjelo je što su za svaku igru stavili jedan kratki opis i pritom se još šalili na svoj račun - priznali su da je Phantasy Star 3 ''crna ovca'' u serijalu i da je četvorka bila preskupa na dan izlaska.

Eh, kad bi Nintendo izbacio na 3DS-u svoje GB hitove i još ih malo ''prefarbao''...