Heat Za mene koliko toliko može biti objektivan onaj koji ima svoj nadraži žanr i posvećen je njemu. Ja dok sam pisal za jedan medij par godina sam recenziral samo robu odnosno hardver koji pratim i testiram godinama. Nisam bio kadar da ako npr testiram grafičke da sam si dopustio recenzirat jedan printer. Smatrao sam da nemam dovoljno iskustva i znanja da to testiram i napišem profesionalno. I odbijao sam radit takve stvari jer sam stajao iza svake svoje rečenice. Da ne pričam da sam čak odbijao recenzirat stvari koje su bile promocijski materijal. Takav sam imao stav.
Slično je i s igrama, sigurno će objektivnija recenzija biti od nekog tko svakog dana igra strategije da recenzira strategiju.
Ima primjera gdje sam čitao da je lik recenzirao aoe 3 a prošao je 10% kampanje. Primarno igra fpse. Kako on može biti objektivan? Možda sa strane nekog laika da, ali profesionalno sigurno ne. To je razlika između dobrog i najboljeg.
Zato ponavljam, ocjena je pogled samog recenzenta. Kakva podloga i znanje je iza recenzenta je nešto drugo. Promo i plaćeni oglasi nešto treće.