Inace nevolim ocjenjivat i ocjena u recenzijama mi nista ne znaci i vecinom sluze samo da manipuliraju.Najbolji primjer je Warfighter i Bf4.MohW popljuvan ocjenjen cetvorkama kao "bad",a Bf4 devetkama.I sad ok,sta se ocjenjuje uopce,cjelokupan proizvod i kutija koju platis 400+kn ili singleplayer samo ? Kako god bilo cinjenica je da ni u prvom ni u drugom slucaju Bf4 nemoze dobit 9.Kupis igru dobijes 4h retardirane price,zbuganog dosadnog gameplaya sa najtupavim AI-om kojeg sam vidio u jednom shooteru.Roknem heli stingerom i rulja koja se nalazi unutra nakon pada olupine ostane u zraku i mase nogama kao da trce i propadnu u zemlju.Dodem na onu ogromnu branu,vidim ih kako se spawnaju meni pred ocima,ali ne samo to,nego se spawnaju u zraku i fulaju mapu i propadaju 200m kroz zemlju.Na konzolama nije se moglo sejvat,na Pc-u nakon silnih patcheva nisi mogao svako toliko zavrsit misije jer bi ovi zapeli u zidu i nebis mogo na sljedeci checkpoint.I dobijes multiplayer koji se na konzoloma 6mjeseci nije mogao igrat a na Pc-u milijon sitnih bugova,bez zvuka na nekim mapama itd.To je proizvod za 9?Nije sigurno.A singleplayer za 9 jos manje jer u toj igri multiplayer je jaca strana a znamo kakav je bio.
MohW ima jednu solidnu pricu,bolji gameplay,bolji Ai i sve sta bi se moglo usporedit je bolje.Podbacio je kao Moh ali kao igra nista losija nije od Bf-a.Ok sad,multiplayer je slabiji od onog u Bf-u,nemoze se ni priblizno usporedit sadrzaj ali imao je samo jedan bug a to je spawn ispod mape ponekad.Definitivno puno manje nudi ali nemoze dobit 4. Moh 2010 je isto dobio "niske" sedmice i osmice i pređem preko toga ako se gleda kao kutija koju platis.Jer dobijes 4h kampanje i siromasni multiplayer upitnog balansa.Ali sama kampanja je meni 10/10 i nema rasprave.Cak mi i ta kratkoca stima jer mi omoguci uvijek da ga odigram u komadu.I to se sada nakon nekoliko godina vidi i po youtubeu u komentarima na Moh videima.Masa ljudi pise kako im je to bila jedna od najboljih kampanji koju su odigrali i da je imala ono nesto.
Ali osuđen je na pljuvanje bio jos prije izlaska.Prvi razlog je Cod koji je u ono vrijeme bio na vrhuncu a igre nisu ni slicne.Jbt. kad sam citao recenzije mislio sam da citam Cod recenziju koliko puta su ga spominjali i uspoređivali sta je totalno bedasto.Druga stvar je Moh-ova zatucana baza fanova koji su dok jos nisu ni vidjeli igru cmizdrili da zasto i Moh ide u moderno ratovanje pa su i to osudili kao kopiranje Cod-a.I treci najveci razlog je Amerika.Igra se bavi skakljivom tematikom o Afganistanskom ratu koji postoji,protiv Talibana koji se "necenzurirano" spominju u igri kao "zlo".Igra zavrsava porukom "For honor,for brother for country" i posvecena je onima koji tamo ratuju.Sta bi znacilo da salje i neku poruku i da opravdava te radnje a znamo u stvarnom svijetu sta ljudi misle o americkim ratovima.I tu je najveci problem bio,nekima se sralo od toga i iskoristili su da svoju netrpeljivost prema americi i toj politici iskoriste tako da popljuju igru i time posalju nazad svoju poruku.A neki se nisu usudili dat igri bolju ocjenu.
Mene kao gamera to sve ne zanima.Ja sam u tim cizmama americkog vojnika dozivio tu kampanju kao jedno neponovljivo iskustvo,izrazito autenticno a opet kroz gameplay je sasvim obicno i jednostavno sta pruza zabavu.Nebi valjalo da su gameplay pokusali izvest kao simulaciju i stvorili Armu ili nesto slicno.
Evo da bude ontopic malo Bf4 9/10: