Možete pisati da je pc broj 1 ali 90% osoba koje osobno znam a igraju su u nazad 5 godina prešli na konzole. Igre na akcijama preko store-a često imaju dobre cijene, rabljeni diskovi isto mogu biti jeftini, a večina ljudi od 25 godina na dalje radi i nije im problem platiti koju kunu za igru koju žele odigrat. Neki čak kupuju day one odigraju i prodaju dalje uz mali gubitak. Dok sam bio klinac kao i večina igrale su se kopije, i to zato jer nisi imao izbora (love).
Pc za tu lovu koliko danas dođe konzola uz jedan kontroler nije gaming mašina, jednostavno za 500e nije. Pogotovo ako budemo realni i želimo gaming periferiju koju valja….pa imalo dobar gaming mouse ispod 50-70e ne postoji. Isto vrijedi i za tipkovnicu. Pa je tu još i mouse pad pa zvučnici a ni 60hz ekran nije više gaming ekran.
Volim pc, ali volim i lovu potrošit na nešto drugo, a ne stalno razmišljanje o upgrade-u, poštelavanje idealnih postavki, benchamarkanju i slično što sam radio godinama. Zapravo sam gotovo više testirao nego igrao.
Od kad sam uzeo rabljeni ps4, pa ps4 slim pa ps4 pro pa sada ps5 nikad nisam bio sretniji što se gaminga tice. I nimalo mi ne nedostaje maxanje svih živih postavki niti više brinem o tome. Također dođem s posla, uzmem kontroler, bacim se na kauč i udari brigu na veselje.
Ono što mi najviše fali na konzolama su pc only mmo naslovi, i strateške igre poput aoe koje se jednostavno moraju igrati s mišem. S druge pak strane i bolje jer znam da bi ponovo postao ovisnik.
Ali opet, kužim i ljude kojima je pc sve i to poštujem. Ali ponavljam,meni osobno je velki oled tv i konzola za gaming idealan kao i manji notebook za posao idealan. Pc mi zapravo danas treba minimalno, jer realno 90% stvari koje sam nekada radio na njemu sada mogu i na mobitelu.
Što se pak tice zelenih i plavih, meni su to budalaštine. Svi bi trebali težiti da dobijemo više za manje kao kupci. A dal na toj kutiji piše sony, microsoft ili nvidia zapravo bi trebalo biti nebitno.
Zapravo me fasciniraju osobe koje mogu biti zagriženi fanovi kada praktički ni jedna kompanija nije bez grijeha i svi su oni više manje barem jednom pokazali cijelom svijetu da to sve rade samo da zarade.
Po meni je cilj dobiti maksimalno zabave za što manje novca uz što manje tehničke brige. A brand, najmanje bitna stavka.
To je nekakav moj osobni pogled na stvari koje komentirate.