Navodno iscurile specifikacije.

RUMOR: Detailed #PS5 Pro specs🚀

✅Viola is fabbed on TSMC N4P

✅GFX1115

✅Viola's CPU is maintaining the zen2 architecture found in the existing PS5 for compatibility, but the frequency will once again be dynamic with a peak of 4.4GHz. 64 KB of L1 cache per core, 512 KB of L2 cache per core, and 8 MB of L3 shared (4 MB per CCX)

✅Viola's die is 30WGPs when fully enabled, but it will only have 28WGPs (56 CUs) enabled for the silicon in retail PS5 Pro unit

✅Trinity is the culmination of three key technologies. Fast storage (hardware accelerated compression and decompression, already an existing key PS5 technology), accelerated ray tracing, and upscaling

✅Architecture is RDNA3, but it's taking ray tracing improvements from RDNA4. BVH traversal will be handled by dedicated RT hardware rather than fully relying on the shaders. It will also include thread reordering to reduce data and execution divergence, something akin to Ada Lovelace SER and Intel Arc's TSU

✅3584 shaders, 224 TMUs, and 96 ROPs

✅16GB of 18 gbps GDDR6. 256-bit memory bus with 576 GB/s memory bandwidth

✅The GPU frequency target is 2.0 GHz. This lands the dual-issue TFLOPs in the range of 28.67 TFLOPs peak (224 (TMUs) * 2 (operations, dual issue) * 2 (core clock)). 14.33 TFLOPs if we ignore the dual-issue factor

✅50-60% rasterization uplift over Oberon and Oberon Plus, over twice the raw RT performance

✅XDNA2 NPU will be featured for the purpose of accelerating Sony's bespoke temporal machine learning upscaling technique. This will be one of the core focuses of the PS5 Pro, like we saw with checkboard rendering for the PS4 Pro. Temporally stable upscaled 4K output at higher than 30 FPS is the goal

✅September 2024 reveal

@Fenix ne da mi maknuti Tag sport kojeg nisam ni stavio. Preko moba baca greške

Može za nas pezente info koliko bi trebao biti jači od običnog?

Brijac otprilike 1.6 puta prema GPU podacima. Nazalost kao sa ps4 pro CPU ostaje isti Samo CE raditi na vecem taktu. Medjutim prema leaku imati CE AI accelerator plus brzu memoriju Sto bi Moglo imati vecu ulogu.

Za ocekivati je nekih 1.5~2 puta vece Performance.

jel dynamic 2k/60fps+raytraceing doneklen realan sa ovom?

Po ovim specifikacijijama pro je osjetno jači, ako bude ovako nije mazanje očiju. Puno jača mašina, uz FSR2/3 4K 60 fpsa bez problema za sve nove naslove.

maverick Za ocekivati je nekih 1.5~2 puta vece Performance.

Ali kako ćemo znati da će ta konzola biti duplo jača, kada ni na trenutnoj još uvijek nismo vidjeli niti iskoristili puni potencijal njene snage? :$

chono Top netriba mi vise od 60 fps 2k sa stabilni 60 uz raytraceing ce biti vrh…

escoban hoce, slazem se. Ja sam i dalje misljenja da je 4k visak u ovoj generaciji, jer 2k upscale na 4k tvu izgleda predivno

Flipper

Bit će neki remaster uskoro ne sumnjam

Čak iako će PS5 Pro imati 29 TFlopsa max i dedicated RT hardware, naspram 10,8 kod regularnog PS5 mislim da razlika neće biti očita kao između PS4 i Pro verzije.

Mislim da su ovaj put baš pogodili sa arhitekturom sistema i periferija.

Flipper moramo pričekati ND i njihovu SP igru. Ali do tada će i Pro izaći

Ajde neću griješiti dušu, Forbidden West je pomjerio granice grafičkih mogućnosti, ali sve poslije toga je tropa, 0 bodova.

A možda i ne bi bili toliko razočarani da Sony ne predstavlja Pro konzole. Jer razlika između 4ke i 5ice je drastična.

Drastična razlika između 4ke Pro i 5ice i nije bila.

somethingwrong razlika neće biti očita kao između PS4 i Pro verzije.

Biti ce i veca, ako ovo budu specsi.

Raziel

Sa PS5 Pro bi trebali uvesti "60fps all games" pravilo, ako i dalje budu vrtili igre u 30fps onda veci graficki detalji i RT nemaju puno smisla naspram obicnog PS5.

Kljuc Pro konzole je da sve bude 60fps ali gledajuci da je CPU isti sa malo vecom frekvencijom ostaje i dalje upitnik po tom pitanju.