Shiiiiiiet!!!
Upravo je zavrsio mozda najbolji SOTG ikad. Ja sam iskreno ocekivao da cemo dobiti samo datum za PTS i neke jos gluposti, ali dobili smo neke super novosti i vijesti. Meni se vec sad cini da ce 1.7 biti super, a treba pripaziti na cinjenicu da svi ETF-ovci govore da ce 1.8 biti jos par puta bolji.
Uglavnom, datum za PTS nismo dobili, ali smo dobili zato nove vijesti. Velika vijest je da u 1.7 dobivamo Classified Gear. To je zapravo GS increase koji to nije. Da pojasnim. Dobivamo 5 i 6 piece bonuse. Znaci odsad cemo se moci apsolutno skroz koncentrirati na jedan gear set i iskoristiti njegove mogucnosti. 5. piece bonus ce biti 2 i 3 piece bonus na steroidima (npr. Final Measure 2 i 3 piece bonus donose 25% EDR i 15% Protection From Elites, 5 piece bonus ce donijet dodatnih 15% EDR-a i 10% PFE). O 6 piece bonusima nisu govorili (osim FM-a koji ima stvarno odlican 6 piece bonus. Znate kako 4 piece bonus defusa granate svakih 8 sekundi? E pa 6 piece bonus ce, ovisno o vrsti granate, davati buffove cijelom timu kad defusas granatu. Npr. kad defusas Tear Gas granatu, dobije Armor bonus na par sekundi. Ili npr. Shock granatu pa dobijes Skill Power bonus na par sekundi. Stvarno imaju potencijala biti genijalni 6 piece bonusi), ali oni bi trebali biti neki brutalni buffovi za tvoj stil igranja, bas kao i 4 piece bonusi. Znaci odsad ce 4 i 6 piece bonusi biti nesto genijalno. E sad dalje. Oni ce biti malo tezi za dobit i ubacivat ce po 3 gear seta mjesecno (prvi ce biti Final Measure, DeadEYE i Lone Star), tj. kako ce biti Sezone/Global Eventovi, tako ce i Classified Gear ubacivat. E sad tu dolaze do izrazaja oni Global Tokeni o kojima sam pricao. S njima ce te kupovati kutije u kojima je velika mogucnost da dobijete taj Classified Gear. I tu ce biti najveca mogucnost jer, kao sto sam rekao, Classified Gear ce biti rijedak (ne kao Exotics, ali svejedno rijedak). No tu jos nije gotovo. Classified gear ce imati pojacane primary statove (nisam siguran i za atribute). Znaci trenutno na 256 gearu (koji je i dalje u upotrebi u 1.7, u 1.8 ce mozda i dizati GS) primary stat daje izmedju 1119 i 1272. E odsad ce davati, koliko sam skuzio od 1272 pa do negdje 1332. Tu vidite zasto sam rekao da je to GS increase koji to nije. Mislim da ce svi biti zadovoljni s tim. Nece te morat apsolutno sve ponovno skupljat, ali ooet ce te loviti nesto bolje. Super ideja stvarno.
Zatim idemo na promjene kod postojeceg geara. Tu ponajvise se misli na DeadEYE, seekerice i SVD. DeadEYE vise nece biti toliko jak. Zapravo i dalje ce biti jednako jak ako znate pametno igrat. Uglavnom, umjesto 100% Crit Chance cijelo vrijeme tih 100% ce te imati odsad samo kad ste u coveru. Ako ste izvan covera on ce past na 60%. Znaci ako ce te trcat uokolo u nadi da ce te 2-shotat ljude, nema vise toga. Morate odsad biti puno strpljiviji. I malo vise kempat
Seekerice dobivaju 60% nerf na inicijalnu eksploziju, ali ce zato Fire effect biti drugaciji, pretpostavljam bolji. No nemojte misliti da su Seekerice sada neupotrebljive (makar bih ja to htio ). Sjetite se Classified Geara koji ce dat ogroman buff Tacticianu tako da Seekerice nece dozivit neki veliki nerf. Sto se tice SVD-a, njemu ce malo povecat recoil jer je puska prestabilna i jos kad se upari sa DeadEYE-om, to je oruzje za masovno unistenje.
I onda na kraju streama bacili takvu bombu koja me skroz nahajpala (makar me vec ovaj Classified Gear jako nahajpao). Ninja Messenger Backpack postaje valjda najbolja stvar u igri! Slusajte sad bonus: daje vam dodatni piece svakog gear seta koji imate equipan u Buildu!!! Gledaj sad mogucnosti. Imas jedan komad Strikera, 1 Final Measura, 1 Sentrya, 1 Tacticiana, 1 Reclaimera i Ninja Backpack. To bi trenutno bilo sranje, jel tak? E pa u 1.7 ce to znacit 2 piece bonus od svakog komada geara od ovih 5 koje sam nabrojao. Zapravo ce te imati 11 umjesto 6 komada geara!!! Ili npr. 3 piece Banshee, 2 piece Predator i Ninja. To bi znacilo zapravo 4 piece Banshee, 3 Predator i Ninja. Jbt, to ce biti takav damage boost da ce te one-shotat ljude s SMG-evima ili Aassaulticama. Znaci imate beskonacne mogucnosti sa Ninjom. E ova Ninja je tako genijalna stvar.
To je vise manje to, PTS je najvjerojatnije u utorak za 12 dana. Rekli su da ce biti jos nekih novosti u 1.7 o kojima sad nece pricat. Nemrem vjerovat, od onog pocetnog razocaranja kad su najavili 1.7 do ovoga sad. Ima potencijala biti poput genijalnog 1.4. Jedva cekam, stvarno sam nahajpan.