Resident Evil 4 Super Mega Turbo Alpha Money$Milking Extreme Ultra Edition.
Ok. Svi smo se nasmijali na ovaj 751.port RE4, (jel sad i službeno na svim konzolama?) ali već odavno zabrinjava u kojem smjeru ovo sve ide...
Probudia sam se nostalgičan, isprike...
Ne znam uopće šta da mislim o svemu ovome... Od kompanije koja se nekoć davno bavila prozvodnjom igara i bila bitna u tom segmentu gaming svijeta do kompanije čiji logo vidiš i gađaš ga najbližom stvari pri ruci.
Za one hazardere koji će ipak podržat ovu mužnju mrtve krave (a na taj način i motivirat ostale kompanije da počmu radit ovakve bedastoće u budućnosti, šta je zapravo neminovno), ili za one koji nikad nisu igrali RE serijal, pa im je ovo dobra šansa i prilika da iskuse te igre (a ovo je zapravo i najveće opravdanje kompanija prilikom pravljenja ovakvih poteza), evo i par subjektivnih crtica o samim igrama:
Resident Evil 4 - Usprkos činjenici da je sa ovim nastavkom serijal počea izmicat tradicionalnosti serijala, i ne gledajući je u kontekstu RE igre, ovo mi je jedna od najdražih igara ikad. Štoviše, smatram da je vrime čak nije toliko pojelo, i da osim tehničkog aspekta itekako parira većini današnjih naslova.
Resident Evil 5 - Ovde se već ustalija novi smjer kojim je serijal otiša, ali je igra na neopisivo čudan način igriva i zabavna.
Resident Evil 6 - O ovom dijelu nemam nikakvo mišljenje. Nikad je nisam zaigra niti se trudija saznat neke prevelike infomracije vezane uz samu igru, ali dojam da je igra šrot sam po sebi daje razlog da se isproba.
Činjenica da za 20. godišnjicu serijala portaju igre koje zapravo nisu čistokrvni RE, ni blizu, a nisu niti remasteri, ciloj priči daje dodatnu notu apsurdnosti, a i dosta govori o tržištu i samom mišljenju Capcoma o svom serijalu.
Bože blagoslovi RE 1,2,3 , PSX (konzolu koja najbolje miriše), i činjenicu da je u svakom trenutku mogu izvuć, obrisat prašinu i zaigrat nešto šta je nekad zbilja značilo.