Ovakoc… Slažem neko računalo, ustvari sve je složeno ali rado bih piknuo bolju grafu i eventualno bolji procesor.

Matična je Asrock P67 Pro3
https://www.asrock.com/mb/intel/p67%20pro3/

Gore je i5 2500k Intel, i AMD HD 4800 grafa koja blago rečeno sucks. Driveri su stari 10 godina i nisu najkompatibilniji sa W10. DX10 je zadnje što podržavaju i rado bih stavio nešto bolje.

Slot za grafu je 1 x PCI Express 2.0 x16, nije baš najnoviji standard, ali koliko sam čitao i istraživao, i grafe koje rade na 3.0 slotu mogu u ovaj, samo neće 100% bit iskoristive.

Trebam savjet što staviti unutra, i naravno ako netko i prodaje to što trebam. Nije sad must da grafa bude zvjer, trebam nešto što barem može pokrenut nešto na low i medium od naslova poput Grim Dawna i nešto starijih igara i onih manje zahtjevnih.

16GB DDR rama je gore, i računalo će bit prvestveno za kliketanje, ne za igranje, ali svakako bih htio da se barem nešto može pokrenuti.

@fensisuperstar @chono Vi ste mi MVP, nadam se da imate nešto u rukavu 🙂

Star ti je komp, po meni bi imalo smisla uzeti nešto u rangu GTX 1660 s 6 GB, naravno rabljeno. Ja ti imam slabiji Intelov quad CPU i s GTX 660 iz 2012. mogu igrati Grim Dawn i tako neke starije igre, vjerujem da s indijancima nećeš imati problema. Što se CPU-a tiče, najbolje ako možeš naći neki jeftini hladnjak na oglasniku pa da kloknes, jer inače mi i nije smisleno da tražiš i7 jer ne znam koliko bi to bilo od značaja (mislim bilo bi, ali nedovoljno po meni s obzirom koliko je platforma zastarjela).

Zero Je, staro je. Moj privatni kanta komp ima još stariju matičnu, stari socket, ali bolji proc i grafu i uspijem pokrenut i novije igre na low/medium (naravno, ne igram ove napucane, MHRise, Remnanti itd). Nije poanta sad uzimati nešto novije, samo složiti nešto ipak malo bolje pa da čovjek kojem ide računalo može nekad nešto starije odigrati.

Taj komp je za muzej a ne za nadogradnju.

imam visak grafe 1050ti kod frenda, hoce li ti to posluzit na tako staroj konfi?

foggy jebemu sve, a nudio sam tu na forumu maticnu, rame i cpu za 0 eura. Nema ti smisla ovo nadogradivati. Koji ti je cilj PCa? Starije igre i indie naslovi?

Genesis imam visak grafe 1050ti kod frenda, hoce li ti to posluzit na tako staroj konfi?

Vidim da je PCI Express 3.0, ali kao što rekoh, po svemu što sam pročitao 2.0 PCI Express x16 će iskoristit 90% te grafe i to će bit dovoljno. U svakom slučaju ovo je bolje barem 3 puta od ove koju imam unutra. Poslužila bi, javi se negdje privatno da dogovorimo ak ide 😃

chono Ma ovo mi je upalo sada nedavno, a imao sam kantu viška i samo sam od frenda uzeo staru matičnu i stavio što sam imao. Stvarno neće bit za gejmanje, ali hoću da barem Grim Dawn radi 😃 Cilj je posao, surfanje i gledanje filmova, gejming skroz drugi plan ali ne želim da baš ništ ne radi. Doslovno trebam eventualno bolji proc i grafu. Koliko god ovo staro, poslužit će svrsi.

ThaUrban je promijenio naslov Grafičku karticu/Procesor.

Heat A ima ih i na njuskalu, slične cijene. Uvijek mi je sigurnije uzet ovak na forumu nešto od pouzdanog člana nego na golo tražit po netu pa vraćat i 100 problema ako ne valja.

foggy imam gtx770 2gm vram, i mislim da je ispravna samo nemam kak provjerit. Eventualno Proc i5 3500 i tak to.

Mislim da mi je matična crkla pa mi sve skuplja prašinu.

Ak će ti trebat kaj od te starudije, sam reci

yakuza_stinger procesor zvuci ok, a stavi i grafu sastrane, u najgorem slucaju mogu procesor iskoristit. Primopredamo si na meetu poslje koje rakije