• Gaming FFA Focus
  • Poskupio je PlayStation Plus. Ali koga briga, u Hrvatskoj je ionako besplatan

Pročitaj na portalu
Članak

Poskupio je PlayStation Plus. Ali koga briga, u Hrvatskoj je ionako besplatan

Sony je iz nekog razloga odlučio podignuti cijene PlayStation Plus pretplate. Nova cijena omogućit će im zadržavanje razine kvalitete igara te ostalih pogodnosti, kažu. Poskupljenje je bilo očekivano. Naviknuli smo da korporacije povećane troškove inflacije prebacuju na građane. To je valjda ono “društveno odgovorno poslovanje” kojim se mnoge od njih diče. Na ovaj, u poslovnim krugovima popularan potez, nije ostao imun ni omiljeni predvodnik gaming industrije. Poskupljenje bi bilo skoro pa opravdano i gotovo očekivano. Samo da nije izvan granica svakog razuma.

Hrvatska - PS Online gaming džin.

mislim da bi dvojno iskazivanje cijena trebalo barem još 15 godina produžiti

ivan_frakin A kvaliteta igri svaki mjesec

1 indie igra koju na pcu mozes nabavit za 0.3 eura

1 multiplayer igra koju nitko ziv ne igra dakle shit

1 mooozda ok igra ili bezveznjarija tipa saints row/bilo kaj sportskog

Ajmo svi zajebat Sony i prebaciti se na Xbox zaozbiljno….

Fino napisan tekst s kojim se gotovo u potpunosti slazem. Posebice s dvije stavke:

1. Naplata igranja online je sramotna, zvao se ti Xbox, PlayStation, Nintendo ili Danijel. Poskupljivati istu uslugu koja, brat bratu, se uzima u osnovnom obliku bas da bi se igralo online je potez vrijedan divljenja koliko je pokvaren.
  2. Poskupljivanje servisa kada konkurencija ima primjetno kvalitetniji sadrzaj u istom tipu servisa je pomalo neshvatljiv potez i mislim da ce cak i kod jako okorjelih ljubitelja PlayStationa naici na neocekivan otpor.

Na kraju predvidam sljedeci scenarij. PlayStation kroz par dana, nakon sto se jos malo potkuri vatra najavljuje kako povlaci odluku i najavljuje 10% poskupljenje, koristeci originalnu apsurdnu ponudu kako bi ublazili i dalje neopravdano poskupljenje i ucinili ga prihvatljivim predstavljajuci ga kao nuzan kompromis.

Ocekujem rekordnu isplatu direktorima kao novogodisnji bonus.

Možda glupo i sto puta prežvakano pitanje, ali sada kada se aktivno raspravlja o tome zanima me kako mogu točno provjeriti jesam li na "besplatnoj" tarifi? Jer mislim da sam uzeo godišnju pretplatu (extra) netom prije uvođenja eura (tipa Božićne akcije ili nešto) i što sad kad krajem godine istekne? Jel mi zamrznuta pa će mi se nastaviti to što sam platio prije godinu dana kada opet počnu nama naplaćivati ili je to to za mene, nisam imao free?

kauboj

Meni su poslali mail i poruku na psn-u mjesec dana prije isteka:

S obzirom na to da se u cijeloj Hrvatskoj u siječnju 2023. uvodi euro, moramo izvesti određene radove u trgovini PlayStation Store koji će utjecati na tvoje plaćanje pretplate za uslugu PlayStation Plus.

Što to znači za tebe?
    Od 1. siječnja 2023. nećeš moći upotrebljavati nijedan od naših uobičajeno prihvaćenih načina plaćanja – osim sredstava iz PSN novčanika ostvarenih putem vaučera – za plaćanje pretplate na uslugu PlayStation Plus, dok se ne dovrše nadogradnje.

Zbog ovoga tvoja pretplata neće biti naplaćena na sljedećem datumu plaćanja. Za svaki mjesec radova u trgovini PlayStation Store primit ćeš 30-dnevni vaučer.

Svaki mjesec poslat ćemo ti poruku kako bismo potvrdili mjesečno produljenje tvoje pretplate.

Ponovno ćemo te kontaktirati kako bismo te obavijestili o završetku ažuriranja trgovine PlayStation Store i vraćanju na tvoje uobičajene postavke plaćanja.

Za dodatne pojedinosti posjeti playstation.com/support/store/currency-exchange/.

Bože kako su pohlepni to je nemoguće. Ne igram toliko niti konzolu u zadnje vrijeme, uzmem si PS+ essential na akciji kada bude, trpim loše igre iz mjeseca u mjesec, čast izuetcima evo jedino sam Alan Wakea odigro od svih tih mjeseci i onda odluče još dizat besramno cijenu pretplate. Ne dam im više ni centa, uzimam si igre koje ja želim na saleovima i tjt. Sramota, a bitno da im je geslo ''For the players''. Samo novac novac i ništa drugo im nije na pameti pohlepnici jedni nadam se da im se to obije od glavu.

sanzo

Isto dobil taj mail, al nisam dobil ovaj voucher (kod) koji spominju.

Tebi poslali?

Tuhy zapravo ti ne pošalju nikakav kod, samo produže za nula kuna

Fenix

Tuhy

Isto tako. Mislio sam da cu ih morat kontaktirat, ali sve uredno radi nakon isteka.

Onda će biti još manje ps plus pretplatnika,jer već sad većina ps plus pretplatnika ima essential pretplatu,a svega 5,% Playstation vlasnika imaju extra dok 1% ima premium,a to će samo dati više ljudima razloga da svoj Playstation 4 ili 5 naprave jaillbraik.Ja na žalost imam ps plus premium pretplatu I čim mi istekne ta godišnja pretplata koja mi istječe krajem 11 mjeseca ili neću obnavljati pretplatu ili ću uzeti essential i to po mogućnosti s prijateljem popola,jer extra je preskupa čak i sada a premium nije vrijedan cijene koje je sada.Pošto igraš trail igru koje oni daju, što jetotalno glupost,trebali bi uvesti pravilo da svaka igra ima mogućnost isprobavanja igre prije nego ju odlučiš kupiti,instalirao cijelu igru daju ti 1 sat da ju isprobao i onda znaš što kupuješ.Ja bih kupio toliko puno igara ali nemam pojma kakve su jer ih nisam osobno isprobao,jedino sam vidio video ili čitao o njima a to mi baš ništa ne pomaže pri kupovnoj odluci, što vjerujem da i ostali igrači isto misle a i ništa ih ne košta ako nam besplatno daju da imamo određeno vrijeme da isprobani igre.

kauboj

Ne postoji ps plus free,to je samo sarkazam od ffa, mislim da čak više ni ne postoji dva tjedna besplatan ps plus ako prvi put radiš accaunt novi.Čqk su i to ukinuli.

LokiTina15 objasnio je sanzo . Sony igračima iz HR besplatno produžuje PS+ sve dok je onemogućeno kartično plaćanje na PS Storeu

Mislim da će ovako ostati do kraja godine. Nije se Sonyju dalo zajebavati s integracijom dvostrukog prikaza cijena pa je manji trošak ljudima produživati pretplatu, nego raditi rješenje koje će biti potrebno godinu dana.

Deadwalker S obzirom na to koliko nas ima, bilo bi im skuplje razviti to rješenje, nego tu par pretplata produžiti. Sumnjam da ne znaju što rade, sigurno su prije donošenja odluke usporedili koliko bi ih koštalo jedno, a koliko drugo. Da smo zemlja od jedno 70 milijuna ljudi, budi siguran da bi 1.1. cijene bile izražene u obje valute. Ekipa na internetu je precinična.

buz bilo bi im skuplje razviti to rješenje

Ali ga moraju razviti ovako i onako do kraja godine.