Sjecam se kako je moj morbidni prijatelj simulirao 9/11 napade na zgradama.
kad smo vec kod aviona, jel tko igrao ovo? Kako je ovo bila bomba od igre meni.
Yap, igrao, iako ne u istoj mjeri kao Ace, ali pamtim je kao jako dobru igru. Moraću je uskoro pokrenuti da se malo prisjetim. Također zadnji nastavak Ace kojeg sam igrao je bila četvorka i nešto sitno Belkan Wars, ali to ne računam jer je stvarno malo bilo. Ali totalno sam zagrijan za novi Ace.
K. lijepo napisano. Stvarno kad se malo osvrnem unazad, toliko je bilo raznovrsnih igara i toliko su te igre bile rađene nekako rasterećeno, teško mi je zapravo opisati, ali zbog tog dosta manjeg budžeta nego danas sa kojim se igre rade, tada su igre imale dušu. Naravno, ne poričem da nemaju danas, dapače imamo hrpu primjera kao kontra-argument, ali u to vrijeme je bilo puno lakše napraviti i developerima "igru". Ne današnju igru, gdje radi na projektu 300 ljudi, gdje su rokovi ogromni, gdje se igre rade pod ogromnim stresom i gdje si developeri ne smiju dopustiti neku... raznovrsnost (for lack of better term) u igrivosti kao u igrama prije 15-20 godina.
Sjećate li se Army Men serijala i kako su se samo igrale te igre? Ja sam ih znao napamet, a najviše sam uživao u Army Men: Air Combat kojeg dan danas znam napamet. U mojoj glavi, ne pamtim rezoluciju i fps tih igara, niti pamtim loše recenzije, već jednostavno zabavu koju sam izvukao iz njih.
A možda Vigilante 8 i Twisted Metal, sa svojim uvrnutim humorom. Ili Tony Hawk, gdje nisu bili neki visokobudžetni "career" modovi i gdje su jednostavno developeri pravili igru sa zaraznim gameplayem i dobrim soundtrackom? Ja se i dan danas sjećam napamet šifre za otključavanje svega, jer smo trčali na pauzama u školi da malo odigramo legendarne dvojke i nismo imali memory card da bi snimali svoj progres u igri, a htjeli smo igrati sa Spidermanom i velikim glavama.
Kad u igri klinete pause i uđete u meni, unesete sljedeću šifru: X,X,X, kocka, trokut, gore, dole, lijevo, gore, kocka, trokut, X, trokut, krug, X, trokut, krug i ekran se malo zatrese da znate da je šifra prošla.
I shit you not, nisam googlao.
Ili ste možda igrali jednostavni, ali u to vrijeme (i u našim glavama) "visokobudžetni" Spider-Man i Spider-Man 2: Enter Electro. Ne smijemo ni zaboraviti coop zabavu Fighting Force.
Dormin , viper89 i K. sjećate li se možda ove igre? Nekako sam ubijeđen da ste je igrali, iako je danas od većine populacije gamera zaboravljena, ali ja sam ovu igrao prešao bezbroj puta.

Moja poenta je da pored nostalgičnih naočala koje svi imamo, ipak složit ćete se da su se nekako tada igre radile iz zabave, ma koliko to apsurdno zvučalo :).