Nakon što dugo nisam imao vremena za ništa, na sreću sam se razbolio, imao neku operaciju pa sam uspio imat slobodne večeri za neko igranje 😃.
Primila me ogromna želja za horrorima pa sam odigrao:
Resident Evil 2
Resident Evil 3
Pokrenuo sam i Resident Evil 4, ali sam ipak napravio pauzu pa sad igram Silent Hill 2.
Ja nisam imao ni PS1 ni PS2 pa nisam nikad igrao te igre. Silent Hill sam jedino filmove gledao (prvi mi je genijalan), a Resident Evil sam igrao peticu na PS3.
Uglavnom, oba Resija koja sam odigrao su mi odlična. Iako su podosta drugačiji u pacingu i atmosferi, baš su mi sjeli. Sviđa mi se i kaj se neke lokacije preklapaju.
Ali Silent Hill 2…Jesus. Mljac. Znači, ovo sam tražio. Baš horror da mi bude neugodno. Da me napokon navečer strah 😃 Onaj neugodni zvuk iz kontrolera kad je neko govno blizu tebe, magla, kmica, disanje, teksture svega… Baš ono, creepy as fuck. Napokon da me nečega strah. Filmova više nema koji su scary. Resiji jesu horror, ali nisu scary. Ali ovo čudo fakat ne mogu igrat dulje od 30-45 minuta navečer, sam u mraku na slušalicama. Top!! 😃
Jedva čekam nakon toga i Resi 4. Možda nabavim i Village pa da probam. A ostaje na kraju i Dead Space remake. Tog se sjećam da je također bilo scary. Ne nikako u duhu Silent Hilla, više kao Resident Evil. Jump scareovi s mobovima.