Prošli tjedan se igrao zaostatak iz 2021.-e, tj. osam igara koje sam mislio proći prije završetka prošle godine ali nisam stigao. Pola sam riješio prošli tjedan, a ostatak se nadam riješiti ovaj. Radilo se o sljedećim naslovima :
MDK (PS 1; emulator) - Treća sreća. Prvi put sam MDK igrao kao klinac na Plejki 1, ali sam negdje zapeo. Drugi put sam probao igrati na starom PC-u prije par godina, ali mi se igra rušila. Za treći pokušaj sam htio biti ziher pa sam odlučio ga igrat na emulatoru. Za one koji ne znaju, radi se o pucačini iz trećeg lica koja se vrti oko invazije vanzemaljaca na Zemlju. Igra se ističe upečatljivim art dizajnom, dizajnom nivoa i kvalitetnim soundtrackom. Gameplay me ugodno iznenadio; igra je brza, kretanje je glatko i napucavanje je gušt. Igra jedino uspori kada je previše neprijatelja na ekranu te kod snajperskih segmenata. Uz to, na PS 1 verziji je prisutno često učitavanje nivoa (pretpostavljam da su nivoi segmentirani radi lakšeg učitavanja). Sve u svemu, solidna igra.
Katamari Damacy REROLL (PC) - Remaster originalnog Katamari Damacya. Vidio sam pohvale KD-u u Gameplayu i na internetu kad je igra bila aktualna ali je nisam tada igrao pa mi je ovaj remaster dobar način za nadoknađivanje. Radi se o uvrnutoj igri u kojoj morate obnoviti zvjezdano nebo nakon što je Kralj Svemira, Vaš otac u igri, tijekom pijančevanja sve polomio. Da biste stvorili zvijezdu, morate se spustiti na Zemlju i pomoću katamarija, tj. ljepljive lopte, skupljati dovoljno stvari da lopta bude dovoljno velika da nastane zvijezda. Počinjete sa skupljanjem svakodnevnih stvari i hrane pa kako lopta raste skupljate životinje, ljude, vozila, zgrade itd. Zahvaljujući šarenom art dizajnu, neuobičajenim (ali izvrsnim) soundtrackom te jednostavnim, ali zaraznim gameplayom, igra odiše šarmom. Gušt mi bilo igrati igru, a što sam više igrao, više sam imao dojam da se radi o igrački, a ne o igri (što nije čudno s obzirom na dizajnersku filozofiju Keite Takahashia, glavnog dizajnera igre). Preporuka.
Ape Out (PC) - Akcijska igra iz ptičje perspektive u kojoj preuzimate ulogu gorile koja pokušava pobjeći iz zatočeništva. Igra je najsličnija Hotline Miami-u, samo što umjesto pixel-arta i synthwave soundtracka imate minimalistički art dizajn i jazz soundtrack koji se prilagođava vašem stilu igranja. Gameplay se sastoji od prolaska nivoa od točke A do točke B, pritom izbjegavajući ili rješavajući neprijatelje. Neprijatelja se rješavate guranjem ili hvatanjem pa bacanjem u zid. Uz to, kada uhvatite neprijatelja, on će na kratko iskoristiti svoje oružje te na taj način možete riješiti druge neprijatelje. Također valja napomenuti da nivoi imaju randomizirane elemente; ako umrete, položaj elemenata i neprijatelja će svaki put biti drukčiji. Nije mi loša igra, ali Hotline Miami mi je i dalje vrh žanra.
The Great Perhaps (PC) - Avantura u kojoj kontrolirate astronauta koji se vraća na Zemlju 100 godina nakon njenog uništenja. Ok je igra. U suštini se radi o point'n'click igri bez point'n'clicka jer sve kontrolirate tastaturom ili gamepadom; dođete u jedan nivo iz kojeg možete izaći tek ako riješite zagonetku, tražite ključni predmet te pomoću njega riješite zagonetku. Malo zanimljivosti daje mehanika putovanja u prošlost putem magične lampe, ali putovanje je kratkog vijeka pa dolazi do frustracije kada duže vrijeme morate biti u prošlosti. Izuzev toga, sve vezano uz igru je zaboravljivo.