Atelier Meruru: The Apprentice of Arland DX (PS4)
Meruru je zadnji dio arland trilogije i u svakom segmentu igre se vidi napredak u odnasu na Totori. VIše likova, više evenata, više protivnika, više materijala i recepata, ali isti zarazni gameplay kao i u prošla 2 nastavka uz dovoljno unprijeđenja da igra djeluje svježe. Time limit postoji i u ovoj igri i ne znam zašto je to slučaj, ali baš vuče na igranje "samo još jednog dana" do 3 ujutro. Uvijek ima još neki event za otključat, još neki resurs za sintetizirat ili boss za pobijedit. Novi sustav napredovanja bolje usmjerava igrača od ijednog do sad uz dodatan bonus da svaki izvršeni request vezan za specifičnu zonu mjenja njen izgled, resurse i protivnike. Cilj igre je unaprijediti kraljevstvo i super je vidjeti da tvoj trud stvarno mijenja svijet umjesto da to samo piše kao u prethodnicima. Borba i kemijanje su i dalje isti, uz dodatak super special finishera u slučajevima kad lik dokrajči protivnika sa specialom. Povratak starih likova iz Rorone i Totori je jako dobrodošao. Njihova međusobna interakcija je uvijek zabavna i meni često najdraži dio igre, a veći naglasak na humor koji je nedostajao u Totori je još jedan dodatni plus.
Nakon nekih 40 sati igre i jednog prolaska uspio sam vidjet 5 endinga i moguće da bi išao u new game + da nemam nekoliko drugih igara koje jedva čekam počet. Ovako nisam probao ništa od post game sadržaja i superbosseva, a ako je suditi po roroni za to se treba stvarno dobro spremit. Mižda na ljeto, ali i bez toga igra mi je bila stvarno odlična.
9/10
Sad se igra 13 Sentinels: Aegis Rim, dugo isčekivana igra od vanillawarea. Prvih sat i pol je zanimljivo, samo mi je borba za sad jako čudna i ne izgleda ni blizu dobro kao ostatak igre.