Završio Shadow of Tomb Raider. Ostalo mi je još nekih kripti u grobnica za riješiti, ali ostalo sam praktički sve riješio, uključujući dostupne sporedne misije. Bacit ću oko s vremenom i na DLC grobnice, ali recimo da je sveukupni dojam negdje 7,5/10 za završnicu ove trilogije. Svidio mi se na kraju i taj poluotvoreni svijet, NPC-i u manjim naseljima te i dalje kohezivan dizajn i svijet. Pa ipak, TR-u očajnički nedostaju neka prometala i raznovrsnije lokacije.
Igra skoro sve radi školski vrlo dobro, čak je i završnica premašila očekivanja, ali nedostaje nešto više da bi ovo bio materijal za bezrezervnu preporuku. Lara je u ovom nastavku više nego ikad "ljudskija", ali i to se brzo razvodni, Jonah je veći teret nego side kick i zapravo se skoro sve smislenije interakcije svode na njega kao Larinog prijatelja (kojeg češće treba spašavati nego je od pomoći, ali kako god). Uz to su neke akcije i scene bježanja stvarno "over the top". Igra na trenutke stvarno pokušava biti Uncharted, ali upravo u tim trenucima je i najslabija.
Igrivost je jako dobra u svim aspektima, od kretanja, do plivanja i napucavanja, zahvaljujući odličnim kontrolama. Povećali su nešto i izazovnost, pa na većim tezinama to napokon dolazi na svoje. Prezentacija je vrhunska i tehničku stranu mogu samo hvaliti. Sve u svemu, zadovoljan sam ovom zadnjom Larom i vjerujem da CD ovu formulu može još nadograditi i da ćemo već u sljedećem nastavku imati stvarno posebnu igru, koja bi ujedno i nešto više inovirala i napravila još veći iskorak.