Dakle, odigrao sam singleplayer dio Assassin's Creed Unity. Zanimljiva igra sve skupa, jer znamo šta se dogodilo na launchu i kako se Ubi pokušao ogradit od groznih uvjeta rada na ovome. Pokušali su napravit AC2 opet sa simpatičnim Francuzom Arnoom, i prvih par misija ima taj feel da nekud vodi kao cjelina, ali jako brzo postane gulaš raznih pričica i nepovezanih mehanika. Na kraju se ne sjećam ničeg iz glavne priče jer je sve samo vodilo tom nekom zadnjem bossu kojeg nisam ni shvatio ko je. Zato su side misije simpatične, ako već ne i originalne. Detektivske misije su pogotovo interesantne, oko nekih su se fino potrudili iako nikad nije izazovno. Obijanje brava je pomalo promašeno, jer morate proć pola glavnih misija da možete otključati sve škrinje i vrata, a škrinje morate sami pronać eagle visionom okolo prvo. Namučite se nać neku škrinju u nekom interijeru kad tamo lvl3 lockpick potreban kojeg ne možeš još otključat... Puno malih iritantnih stvari, poput blesavog uvođenja erpege statistika za oružje i oklop, klimavog AI-a, ponekad tupavog automatskog parkoura, nezgrapnog fast travela u bazu, spori i česti loading... Uz sve to, nije mi žao da san odigra. Paris izgleda jako lijepo, Helix misije su zabavne, muzika je lipa, interijeri izgledaju ko da su sada next-gen. Da je sve to malo ljepše složeno i razrađenije, bila bi solidna sedmica.
Ali zanima me multiplejer... Nema nikog randomly online, pa ću morat nać nekog zainteresiranog jednog dana. Zasad idemo na Syndicate!