Prešao danas ovu igru Erica šta je besplatna u sklopu PS+. Nisam znao skoro ništa o igri, mislio sam da je to nešto ala Quantic Dream ili Telltale ili Until Dawn igre. Kad ono to je pravi film u kojem ti donosiš neke odluke. Znači glumci su pravi, kao da gledaš film, samo svako malo ti donosiš odluke koje utjeću na priču i napraviš neke bazične akcije poput otvorit ladicu, uzet neki item ili slično. Likovi se sami kreću. Nisam još to vidio u igrama, a bogami nisam ni čuo za ovu igru dosad. I moram priznat da mi se sviđa koncept, jer se stvarno uživiš u film/igru. Zamislite da gledate GOT i svako malo možete utjecat na neke odluke tako da zajebete Lannistere, napravite da Littlefinger zasluženo osvoji tron i slično 😃
Igra je britanska i vidi se da crpi inspiraciju iz modernih britanskih krimi serija jer ima jako puno žanrova, ali najviše bih opisao igru kao mystery krimi triler sa elementima drame i horora. Traje nekih sat i 45 tako da možete više puta preći igru u danu, a i isplati se jer ima 6 različitih završetaka. Od minusa bih naveo što je priča 'samo' solidna i da nema više završetaka jedno odigravanje bi bilo dovoljno. A i apsolutno sve kontrole se odvijaju kroz touchpad što me jako živciralo prvih 10-tak min dok se nisam navikao.
Ali u globalu, za mene nekih 7/10 igra, definitivno probajte. Jer mi daje nadu da ću možda jednog dana moći svoje najdraže filmove/serije odigrat i možda ja sam promijenit negdje tok radnje, a to bi kod nekih filmova i serija bilo prejebeno.