Završivši Not a Hero (besplatni RE7 DLC), shvatio sam koliki sam zapravo sucker za bilo što povezano za Resident Evil ime, pa me previše razvesele čak i one najmanje reference na starije nastavke ili minimalno produbljivanje lore-a serijala. (:
Radi se, dakle, o svojevrsnom epilogu RE7 priče o Bakerima koju (napokon? ;D) gledamo očima veterana RE serijala - Chris Redfielda. Iako kratak (Prekratak. Ali besplatan! ;D), DLC nije besmislen niti je odrađen preko kurca, već je dobro promišljen i gura RE lore na neka nova/zanimljiva polja. Mislio sam da je pogrešno što za setting biraju jedan od najdosadnijih dijelova glavne igre i očekivao sam besramne reused assetse, ali na kraju sam bio u krivu - jer ipak prolazimo dijelove koje nismo prošli u glavnoj igri. Da ne govorim koliko je pristup igre prema igraču drugačiji kada Redfield vodi glavnu riječ. Za njega je ovo još jedan dan na poslu i zato je akcijska orijentiranost ovog DLC-a opravdana. I preveliki je gušt šaketati te ružne repetativne Moldede. ;D Gledajući sada na RE7 kao na potpuno zaokruženi proizvod, ne mogu a da ne ostanem iznenađen koliko je RE7 premašio očekivanja (doduše, bila su minimalna nakon šestice). Stvarno svaka preporuka i jedan od najboljih survival horrora na ovom genu. Ipak, The Evil Within 2 je bolja igra i sigurno bi je rangirao ispred RE7 da radim neku listu najboljih igara za ovu godinu. (Zapravo je TEW2, po meni, uistinu najpodcijenjenija igra ove godine. I ne, nije mi jasno zašto.)
Već sam spomenuo da je DLC kratak, pa nema smisla da ga još i spojlam, ali sve šta mogu reći je da je Capcom dao do znanja da rade na RE2 Remakeu punom parom. (:
I da, pogled iz Chrisove perspektive je teeeški Metroid Prime. Da, Metroid Prime.
Svi koji su voljeli sedmicu, odigrajte. Čisto jer me zanima što mislite o par stvari.
(End of Zoe nisam odigrao iz jednostavnog razloga. Nema šanse da im dam 115 kuna za DLC od 2 sata. Pa makar da se u njemu pojavljuje Ada Wong u dopičnjaku i najlonkama. Radije ću dodati još koju kunu i dati im novac za Okami ;D Usput rečeno, mislim da RE7 ima najgori Season Pass u smislu value for money, znači čista pljačka.)
Sve ovo je zapravo kratka pauza od glavne stvari koju intenzivno igram već nekoliko dana. Ne, ne radi se o XenoChr.2. Ali dok je igram, X2 mi nije ni približno na pameti.
Everbody's Golf !!!
Ali o tome nekom drugom prilikom.