Teško se pegla po AC: Origins...
Nije baš dobra igra, a?
Nikad nisam igrao AC. :(
Ma odlična je, ovo teško je bilo u smislu "jako"... baš me neka mala bolest uhvatila, danas već 8 sati sam valjda igrao, ne znam šta bi sa sobom... mislim da ću i još igrat.
Svijet je yebeno ogroman, predivan, raznolik, vuče na istraživanje, svaki upitnik moram otvorit prije nego riješim nešto tako da sam dosta levela iznad potrebnog za main quest. Lijepo su i priču ukomponirali, odnosno povijesne činjenice i zanimljivosti, a zasad su mi i likovi čisto solidni. Nije tu neka priča koja će oduševit, ali služi svrsi.
Najveća prednost, ali i mana im je taj Egipat. Stvarno je užitak istraživat grobnice, pentrat se po piramidama, ali realno ovaj nastavak, kao i Black Flag, nisu AC igre, bar ne u onom klasičnom obliku. Da, određeni elementi su tu, ali ta otvorenost svijeta i lokacija daju neku drugu, ne AC dimenziju. Ne kažem da je to nužno loše, samo eto, ne radi se o klasičnom AC-u. Isti slučaj, kao što sam već napomenuo, bio je i s Black Flagom, samo u malo manjoj mjeri pa mi je isti na kraju drugi najbolji AC, iza dvojke. Još je rano sudit di će se ovaj smjestit, ali mogao bi visoko. Cijelo vrijeme se lomim oko toga paše li mi više tropski ili pustinjski setting.... ali ima još puno vremena do kraja, pa ćemo vidjet. Naravno, količina repetitivnog i filler sadržaja je pristojna, ali zasad rješavam svaki kamp i otvaram svaku škrinju.
Također, određene stvari su toliko drugačije, combat više nije toliko automatiziran, ima mogućnosti odabira težine (igram na najtežoj, i nije toliko teška, ali zna izfrustrirat na momente). Plus, uvođenje RPG elemenata poput levelanja i slično, što su zapravo i dobro povezali s pričom. Jedino mi i nema baš potrebe za istim sustavom oko oružja i ostalih dodataka, ali eto, danas je to postalo normalno u gamingu. Prije ti je u igri bilo potrebno jedno da je završiš, sad kroz istu promijeniš ih 50.
Iako stalno govorim da mi je više pun k open world igara, eto, u ovoj uživam, a nadam se da će tako bit i do samog kraja do kojeg imam još dugo.
Neće ti ovo Veigeu možda puno značit, obzirom da i sam kažeš da nikad nisi igrao AC, ali eto, čisto kad već imam povod za malo se raspisat...